AK Parti, 31 Mart 2024'da yapılacak yerel seçimler için aday belirleme çalışmalarını hızlandırdı. Parti, aday adayları için temayül yoklaması yaptıktan sonra ikinci aşama olan anket sürecine geçecek. Bu süreçte, seçimi kazanma ihtimali yüksek olan isimler için anket çalışması yapılacak. Anket sonuçları, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak ve aday tespit komisyonunda değerlendirilecek.

Temayül yoklamaları tamamlandı

AK Parti, 31 Mart 2024'da yapılacak yerel seçimler için aday adaylarını belirlemek üzere temayül yoklaması yaptı. Temayül yoklaması, parti teşkilatlarının ve ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşlerini almak amacıyla yapılan bir ön eleme yöntemi. Temayül yoklamasında, parti üyeleri ve delegeler, belediye başkanlığı için başvuran aday adayları arasından tercihlerini belirtiyor. Temayül yoklaması sonuçları, parti genel merkezine gönderiliyor.

Durduruluyor! 3 yıl boyunca yapılamayacak! Durduruluyor! 3 yıl boyunca yapılamayacak!

Anket süreci başladı

Temayül yoklamasının ardından AK Parti, aday belirleme sürecinin ikinci aşamasına geçti. Bu aşamada, seçimi kazanma ihtimali yüksek olan isimler için anket çalışması yapılacak. Anket çalışması, seçmenin beklenti ve taleplerini öğrenmek ve adayların tanınırlık ve uygunluk derecelerini ölçmek için yapılan bir araştırma yöntemi. Anket çalışmasında, şehirlerin önde gelen isimleri belirleniyor ve bu isimler hakkında seçmenlere sorular soruluyor. Anket çalışması sonuçları, parti genel merkezine gönderiliyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sunulacak

Anket çalışması sonuçları, bir rapor halinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Erdoğan, raporu inceleyecek ve aday tespit komisyonunda değerlendirecek. Aday tespit komisyonu, AK Parti'nin yerel seçim stratejisini belirleyen ve adayları onaylayan bir organ. Komisyonun başkanlığını Cumhurbaşkanı Erdoğan yapıyor. Komisyonun üyeleri ise AK Parti Genel Başkan Yardımcıları, Grup Başkanvekilleri, İl Başkanları ve bazı bakanlar.

Adaylar 15 Aralık'ta açıklanacak

Aday tespit komisyonu, önümüzdeki günlerde toplanarak adayları belirleyecek. Ankara ve İstanbul dahil olmak üzere tüm büyükşehir belediyelerinin adaylarının 15 Aralık'ta açıklanması planlanıyor. AK Parti'nin yerel seçim sloganı ise "Her şey çok güzel olacak" olarak belirlendi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan taziye mesajı

Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, trafik kazasında hayatını kaybeden AK Parti'nin Artvin Gençlik Kolları Başkanı Doğukan İslamoğlu için taziye mesajını sosyal medya hesabından yayımladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “AK Parti Artvin İl Gençlik Kolları Başkanımız, değerli yol ve dava arkadaşımız Doğukan İslamoğlu'nun vefatından derin üzüntü duydum. Merhum kardeşimize Allah'tan rahmet; ailesine, sevenlerine ve tüm teşkilatımıza başsağlığı diliyorum” ifadelerine yer verdi.

HABER MERKEZİ