Zonguldak Emek ve Demokrasi Güçleri platformu adına konuşma yapan İsmail Yıldız, yaptığı açıklamalarda şu ifadelere yer verdi:

"HALK İÇİN DEĞİL RANT İÇİN"
"21 yıldır iktidar olan AKP ve Saray ittifakı, kamuya ait tüm kuruluşları ve kaynakları yabancı sermaye ve yerli işbirlikçilerine peşkeş çekmiştir. Eğitim, sağlık başta olmak üzere özelleştirme uygulamaları ile, iletişim, ulaşım, enerji  gibi kamusal hizmetleri paralı hale getirmiştir. Ülke kaynaklarını, bütçesini halk için değil, bir avuç rantçı ve yandaştan yana kullanmıştır. 

Ülkeyi ticari şirket gibi yöneteceğini söyleyerek müflis tüccar gibi yönetmektedir. Hiçbir kural tanımayan tek adam iktidarı bir gün uyguladığının tam tersini ertesi gün uygulamaktadır. 21 yılda ülkeyi kuralsız, yap boz mantığı ile yönetmektedir. Uyguladığı ekonomik politikalarla ülkeyi borç batağına sürükleyerek iflasın eşiğine getirmiştir.

"KENDİ BECERİKSİZLİĞİNİ BİZE ÖDETMEK İSTİYOR"
Son seçimlerde de her türlü devlet olanaklarını, devlet otoritesini, basın hegomanyasını, hukuksuzluğu, eşitsizliği lehine kullanarak yönetme yetkisini aldı. Şimdi ise bu yetkiyi kullanarak kendi becerisizliğinin bedelini yoksul halka, bizlere ödetmek istiyor.

Kendilerine her türlü şatafatı, israfı hak gören, yandaşlarına ve sermayeye ülke kaynaklarını peşkeş çekerken, yüz milyarca teşvik, vergi affı sağlarken faturayı bize kesmektedir.

"KAMUYU GÜVENSİZ HALE GETİRDİ"
Tüm kamu kurumları işlevsizleştirerek güvensiz hale getirilmiştir. Bu kurumların başında da maaş düzenlemelerine esas alınan enflasyonu açıklayan TÜİK gelmektedir. Bu günTemmuz ayı enflasyonunu açıklandı.                              Bağımsız kuruluş ENAG’ın açıkladığı enflasyon %13,18,TÜİK’in açıkladığı enflasyon % 9,49. Şaşırdık mı? Dağ fare doğurdu. Bu açıklanan rakamların talimatla olduğu ve gerçekle ilişkisi olmadığını çocuklar bile biliyor artık. 

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk  2.Genel Ticaret fuarında Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı Mustafa Öztürk  2.Genel Ticaret fuarında

"BİZE DAYATILAN YOKSULLUĞU KABUL ETMİYORUZ"
Bize reva gördükleri maaş bu rakamlara göre düzenleniyor.Bugün açlık sınırı 11.600 TL olmuştur. Asgari ücret 11.400 TL . En düşük emekli maaşı 7.500 TL. Söze gerek var mı? İşte halkın enflasyonu. Asgari ücretli aç, emekli aç. Dul yetimler aç.

Çifte maaş alanlar, lüks araçlara binenler, ülke kaynaklarını iç edenler halkın dini duyguları ile oynayarak yoksulluğu kader olarak dayatıyorlar. Kendilerine han hamam bizlere din iman. Bize dayatılan yoksulluk, açlık kader değildir.

Bildiğiniz gibi emeğin başkenti artık emekli başkenti oldu. Bizler Zonguldak’ta yaşayan çalışanlar, emekliler bize dayatılan yoksulluğu, sefaleti kabul etmiyoruz. 

"ADALET İSTİYORUZ"
Gelirde adalet istiyoruz. Asgari ücretin insanca yaşayacak bir rakama çekilmesini, en düşük emekli maaşının asgari ücrete çıkarılmasını talep ediyoruz. 

Vergide adalet istiyoruz. Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınsın istiyoruz.

Yapılan zamların geri alınmasını istiyoruz.

Zonguldak’tan haykırıyoruz. Sesimize kulak verin, bizleri görün. Bizler halkız. Haklarımızı alana kadar, bu harami iktidarından kurtuluncaya kadar alanlarda olacağız. Birlikte çoğalarak sesimizi yükseltmeye, birleşik mücadeleye devam edeceğiz"