İzbul, daha önce Alman vatandaşlığına geçenlerin Türk vatandaşlığına geri dönüş işlemlerinin başkonsolosluklarda yapılacağını belirtti.

Konsolosluklarda İşlem Kolaylığı

Başvuru süreci hakkında detaylı bilgi veren Başkonsolos İzbul ve Vatandaşlık Servisi yetkilisi Beyza Usta, Türk vatandaşlığına dönüş işlemlerinin başkonsolosluklarda kabul edileceğini vurguladı.

Bilgilendirme Kitapçığı Yayında

Vatandaşlık Servisi yetkilisi Usta, Dışişleri Bakanlığı tarafından konuyla ilgili hazırlanan bilgilendirme kitapçığının internet üzerinden hizmete sunulduğunu duyurdu. Bu kitapçık, başvuru sürecinde vatandaşlara rehberlik edecek.

Usta, şunları kaydetti:

Su Fiyatlarına Zam: Damacana su ne kadar? Su Fiyatlarına Zam: Damacana su ne kadar?

“Müracaatlar vatandaşlarımızın bağlı olduğu konsolosluklar tarafından alınacaktır. Konsolosluk.gov.tr adresindeki randevu modülünden randevu aldıktan sonra açılacak pencerede yeniden Türk vatandaşlığının alınması seçildikten sonra sizlere uyan bilgilerinizi doğru verdiğiniz takdirde istenilen belgeler size belirtilecektir. Yapmanız gereken pasaport kimlik bilgilerinizi girdikten sonra, vatandaşlığa yeniden giriş dilekçenizin dökümünü alıp fiziken konsolosluklara teslim etmeniz gerekiyor.”

Usta, “Türk vatandaşlığından çıkıp Alman vatandaşı olduktan sonra gelişen durum değişiklikleri, evlenme, boşanma, çocuk sahibi olma, ölüm gibi işlemlerin belgelenmesi için bazı belgeler gerektiği takdirde başkonsoloslukların listesinde bulunan tercümanlarımıza bu belgeleri tercüğme ettirmeniz gerekiyor.” şeklinde konuştu.

HABER MERKEZİ

Gündem Haberleri

Editör: Aybüke Ünal