Zonguldak Kömürspor’da işler bir türlü yolunda gitmiyor. Sezon başından beri kötü bir gidişat içinde olan ve beklenen patlamayı gerçekleştiremeyerek her geçen hafta küme tehlikesini dibine kadar yaşayan Kömürspor takımı var.

Ara transferde çok sayıda kadrosuna takviye yaparak bu kadroyla Vanspor karşısına çıkan Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz tam 3 puanı aldı rahatlıyor derken 7 dakikalık uzatma bölümünde peş peşe kalesinde 2 gol yiyerek tüm camiayı yine hüsrana uğrattı.

Maçın geneline baktığımızda yeni transferler gerçekten takıma katkı yapmış ve güç dengesi anlamında da lig ikincisi Vanspor’a karşı üstün ve atak bir futbol ortaya koyarak 82. Dakikada da 1-0 öne geçmeyi başardı.

Başarmasına başardı da bir takım nasıl oluyor da 5 dakikada 2 gol birden yiyerek maçı kaybediyor akıl alacak gibi değil. Böyle bir acemiliğin izahı olamaz. Van takımı golü yedikten sonra tamamen şok duruma uğradı ve 4. Hakemin 7 dakika uzatma göstermesiyle canını dişine takarak sağlı sollu saldırmaya başladı.

Bizimkiler ne yaptı, soğukkanlılığını kaybederek topu ayağında tutmak ve dakikalara oynamak yerine defansa çekilerek Vanspor ataklarını dan-dun paslarla yarı alanından uzaklaştırmaya çalıştı ve dönen tüm toplar sürekli olarak rakip oyuncuların atak tazelemesine sebep oldu.

Nitekim bunlarda biri de uzatmaların 3. Dakikasında gereksiz yere kornere atılan topun kullanılmasında Kömürspor defansı arka direği kontrol edemeyince kale önünde boş  kalan oyuncuları sadece dokunarak beraberliği sağladılar.

Maçın bitmesine 3-4 dakika kalmıştı ki, golü yiyen bizim takımın hemen gardı düştü ve tamamen bocalamaya başladı. Bunu fırsat bilen Vanspor takımı morali yerine gelerek yeniden saldırmaya ve galibiyet golü için aşırı şekilde yüklenmeye yine başladı. 2 dakika geçmeden yine defansın gereksiz panik yapmasıyla ve rakibi kontrol edememesiyle 2. Golü yiyince adamlar 5 dakikada 3 puanı cebine koyarak gitti.

Evet, çok yazık oldu hem de yazığın ötesinde şok olduk. Kümede kalma umutlarımız ve puan makası da açılmaya devam etti. Bundan sonra ne olur bu takım nasıl kurtulur inanın kimse bilmiyor. Moraller dibe vurmuş durumda. Bu şehrin takımına sahip çıkmayanlar ve sağıra yatanlar umarız çok mutludurlar.

ŞENOL DEMİR’İN İSTİFASI

Elindeki yetersiz kadroyla elinden gelenin en iyisini yapmaya gayret eden ve takımı kötü gününde bırakmayan Teknik Direktör Şenol Demir alınan bu inanılmaz yenilgiden sonra istifa ettiğini açıkladı. Şenol Hoca ne yapsın. 5 dakika oyunu tutamayan bir oyuncu kadrosunun bu kadar beceriksizliği onu da artık isyan ettirdi ve bırakmak zorunda kaldı.

Serik Belediyespor'a ceza yağdı! Serik Belediyespor'a ceza yağdı!

Şimdi ne olacak? Sorusunun cevabını kimse bilmiyor. Tek bilinmesi gereken de elde olan bu futbolcularla ve yeni gelecek hocayla sonuna kadar her maçı kazanmak arzusuyla takımı ligde tutmak olmalıdır.

Çok kolay olmayacak ama imkansız diye de bir şey yok. Futbolda görüldüğü üzere her türlü sonuç uzatmalarda da alınıyor. Umutsuz vaka da olsa umutsuz yaşanmıyor. Bu takım düşerse Zonguldak da 3. Lige düşer. Herkes göbek atsın. Daha ne yazalım…