Olayın üzerinden iki yıl geçtikten sonra ortaya çıkan bu bilgiye göre, mühendis ciddi şekilde yaralanmıştı.

Arızalı Robot Mühendisi Sıkıştırdı

New York Post'un haberine göre, mühendis, arızalı bir robottan gelen saldırı sonucunda metal pençelerin koluna ve sırtına saplandığını ifade etti. Sol elinde derin bir kesik oluşan mühendisin kanlar içinde kaldığı belirtildi. İddialara göre, mühendis ve ekibi, robotu programlarken açık unutmuştu.

Tesla'nın Güvenlik Sorunları

ABD Mesleki Güvenlik ve Sağlık İdaresi'ne göre, geçen yıl Tesla'nın Giga Texas fabrikasında çalışan her 21 işçiden biri yaralandı. Fabrikada çalışanlar, yönetimin hızlı üretim taleplerinin güvenlik açıklarına neden olduğunu öne sürdü. Ayrıca, ağır makinelerin veya metallerin işçilere yaklaştığı olaylar da bildirildi.

Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı? Uzman İslam Memiş Uyarıyor! Altın Fiyatlarındaki Düşüşler Alım Fırsatı mı?

Tesla'nın Gelecekteki Planları ve Robotlar

Tesla, 2021'in sonlarında merkezini resmi olarak Teksas Austin'e taşıdı. Elon Musk, 2030'a kadar yılda 20 milyon otomobil üretmeyi hedefledikleri 10 milyon metrekarelik tesisin tamamlandığında 10 milyar dolar harcanmış olacağını söyledi. Şirket ayrıca, 2030'a kadar fabrikalarda ağır işlerin çoğunu yapacak olan "Tesla Bot" adlı insansı robotların prototiplerini test etmeye başladı.

HABER MERKEZİ