Kastamonu Kuzeykent Mahallesi'nde oturan, 3 yıl önce aldığı 3 tavukla başladığı kümes hayatını büyüterek 40 tavuğa ulaşmıştı. Ancak geçtiğimiz günlerde bahçesine giren sokak köpekleri, Büyükkayaoğlu'nun emek verdiği tavukları parçalayarak öldürdü. Tavukların yumurtalarını satarak aile bütçesine katkı sağlayan Büyükkayaoğlu, yaşadığı olay karşısında büyük üzüntü duydu.

Kastamonu'da çiftlik hayali kuran kadının 40 tavuğu sokak köpeklerinin kurbanı oldu (6)

Sokak köpekleri sorununun bir an önce çözülmesini talep eden Büyükkayaoğlu yetkililere seslendi.

 “Hayalim 3 tavuk ile başladığım bu işte çiftlik kurmaktı. 3 tavuktan, 3 yıllık süreçte yaklaşık 40-50 tane tavuk ürettim. 3 yıldır da tavukların yumurtasını satıp kendime ek gelir sağlıyordum, geçimimizi bu işle karşılıyorduk. Cuma günü öğle saatlerinde, ben işteyken komşularım aradı, 'tavuklarını sokak köpekleri telef ediyor, gel' dediler. Ben de işyerimden eve geldiğimde zaten kümeste 40 tane tavuğum telef olmuştu. Geriye 5 tane falan tavuğum kalmış. Onlar da kaybolmuştu. Onları da komşularımızla birlikte arayıp bulduk. Ben, bu tavuklara 3 yıldır emek veriyorum. Hayalim bir çiftlik kurup işlerimi büyütmekti. Ama şu anda elimde kalan sadece 3-5 tane tavuk. Onlar da zaten yaralılar. Yetkililerden yardım bekliyorum.

Kastamonu'da çiftlik hayali kuran kadının 40 tavuğu sokak köpeklerinin kurbanı oldu (5)

Kastamonu'da çiftlik hayali kuran kadının 40 tavuğu sokak köpeklerinin kurbanı oldu (4)

Tavuklarını görünce büyük üzüntü yaşadığını ifade eden Büyükkayaoğlu, “Evime geldiğimde tavuklarımı telef olmuş halde görünce yıkıldım. Ben şimdi tavuklarımı geçtim, kendi canımın peşine düştüm. Çünkü saat 06.00 gibi kalkıp işe gidiyoruz. Çocuklarımızı okula gönderiyoruz. Dün saat 07.00 gibi işe gitmek için evimden çıktım. Aynı köpek sürüsüyle karşılaştım. Korktum, aracımı alıp işe öyle gitmek zorunda kaldım. Çünkü köpeklerden korktum. Sokak köpekleri konusunda yetkililerden yardım bekliyoruz. Bütün emeklerim boşa gitti. 3 yıllık emeğim, hayallerim hepsi bitti” diye konuştu." diyen Büyükkayaoğlu yetkilelerden bir çözüm beklediğini belirtti.

Kastamonu'da çiftlik hayali kuran kadının 40 tavuğu sokak köpeklerinin kurbanı oldu (1)

-İHA-
 

Kastamonu’da kar yağışı: Sürücülerin zor anları Kastamonu’da kar yağışı: Sürücülerin zor anları