Şişli İzzetpaşa Mahallesi'nde yaşanan olayda, mahalle sakinleri kötü koku ihbarında bulundu. İhbar üzerine harekete geçen Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği ekipleri, kokunun kaynağını bir depoda buldular.

Altın rekora koşuyor! Altın rekora koşuyor!

Sağlıksız Şartlarda Bakılan Kediler

Ekipler depoya girdiklerinde, içeride şoke edici manzara ile karşılaştılar. 85 kedi, sağlıksız ve hasta şartlarda tutuluyordu. Veteriner ekipleri hemen müdahale etti ve kedileri belediye veterinerliğine teslim etti.

İddiaların Ardından Ceza Yağdı

Depodaki kedileri istiflediği iddia edilen işyeri sahibi T.K., kızının sokaklardan topladığı kedileri burada bakımını üstlendiğini söyledi. Ancak yapılan incelemelerde kedilerin bakımsız ve hastalıklı olduğu tespit edildi. Bu durum üzerine HAYDİ polisi, 59 yaşındaki kadın G.B.'ye her bir kedi için 7 bin 216 lira olmak üzere toplamda 613 bin 360 lira ceza kesti.

Kanun Gereği İdari Yaptırım Kararı

Hayvanları Koruma Kanunu uyarınca alınan ceza kararı, hayvanların korunması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Şişli Belediyesi Veteriner İşleri ekipleri, kedilerin sağlık durumunu kontrol altına alarak gerekli tedavileri başlattı.

Kaynak: İHA