Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, ligde küme düşme tehlikesi bulunan Zonguldak Kömürspor için önemli bir öneri getirdi.

Başkan Erol, AK Parti Milletvekili Muammer Avcı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşerek takımı Eren Holdingin almasını istedi. 

Çok büyük bütçelerle takımın ligde kalması sağlanmalı’

Zonguldak Kömürspor’un 800-900 bin TL Ulusal Lisans ücreti ödemediğini için 3 puan’ın silindiğini ifade eden Başkan Erol, “Ocak ayından sonra transferler başlıyor. Zonguldakspor’un 8-9 tane iyi futbolcu transfer etmesi lazım ki ligde kalsın.  Allah razı olsun demir ailesinden. Şuna kadar kendi kazanç ve ticaretleri ile Zonguldakspor’u taşıdılar. Fakat bundan sonra çok daha büyük bütçelerle takımın ligde kalması sağlanmalı. Zonguldakspor’un 1.Lige çıkarılması , Zonguldak ve esnafının zenginleşmesi, gençlerin de ilgi odağı haline gelmesine neden olacak” dedi.

'Milletvekili Avcı’ya büyük görev düşüyor’

Saadet Partisi İl Başkanı Burak Erol, biran önce takımın kötü gidişata dur demesi için Milletvekili Avcı’nın Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşmesi gerektiğini söyleyerek, “Bu noktada AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı’ya büyük görev düşüyor. Sayın Avcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile sürekli ve yakinen görüştüğünü ifade ediyor. Cumhurbaşkanı’na bu durumu arz etsin, Zonguldak’ta Enerji sektöründe dev kuruluşlar var. Eren Enerji Zonguldak Kömürspor’u satın alsın, bu kulüp öncelikle 1. Lige çıkarılsın.Demir ailesinin de bu güne kadar verdiği ciddi emeklere teşekkür ederek, onlarında rızaları ile takım satın alınsın”diye konuştu.

‘Büyük rakamlar harcamazsa kulüp ayakta duramaz’

Emekli madencinin resimleri Zonguldak Maden Müzesi’nde! Emekli madencinin resimleri Zonguldak Maden Müzesi’nde!

Büyük rakamlar harcamazsa kulübün ayakta kalmasının imkansız olduğunu belirten Burak Erol, “Zonguldakspor yılda 100-150 milyon bütçe ile döner. Eğer bu rakamlar harcanmazsa ayakta kalması mümkün değil, ufak tefek paralarla bu kulüp yürümez. Zonguldak’ın öz evladı ve futbol oynayan bir sporcu olarak Zonguldak’a özel bir alakamız var. AK Parti ve Milletvekili Muammer Avcı’ya çağrıda bulunuyorum. Zonguldakspor’u güçlü bir kurum yada kuruluşa teslim etmemiz lazım”  çağrısında bulundu.

Emre Can Bayram