Akay, özellikle Yenice ilçesindeki kesintilerin çözümü için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na çağrıda bulundu.

İktidar partisinin milletvekillerinin tavır koymamasını endişe ile izliyorum! İktidar partisinin milletvekillerinin tavır koymamasını endişe ile izliyorum!

ELEKTRİK KESİNTİLERİ YENİCE'Yİ MAĞDUR EDİYOR

Cevdet Akay, TBMM Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Karabük'ün Yenice ilçesinde yaşanan elektrik kesintilerinin ciddi bir sorun haline geldiğine vurgu yaptı. Herhangi bir doğa olayında, özellikle yağışlarda, Yenice ilçesinin elektriklerinin kesildiğini belirten Akay, bu durumun vatandaşları mağdur ettiğini ifade etti.

2009 yılında özel sektöre devredilen elektrik dağıtım faaliyetlerinin, özellikle Yenice ilçesindeki arızalara yetersiz çözüm getirdiğini söyleyen Akay, şirketin bakım yaptığını ancak sorunun büyüyerek devam ettiğini dile getirdi. Elektrik şirketinin 2023 yılında kent genelinde birçok hattın bakımını tamamladığını belirten Akay, "Madem sorunlu hatları yeniliyorsunuz, Yenice ilçemizde bu sorunlar neden devam ediyor?" diye sordu.

KALICI ÇÖZÜM İÇİN ENERJİ BAKANLIĞINA

Akay, elektrik kesintilerinin kalıcı çözüm bulması için Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na çağrıda bulunarak, Yenice ilçesindeki vatandaşların yaşadığı mağduriyetin son bulmasını istedi. Akay, "Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığına çağrıda bulunuyorum; Yeniceli hemşehrilerimizin karda, fırtınada, dondurucu havalarda elektriksiz kalmasını engelleyin, hemşehrilerimizin bu sorununa kalıcı çözüm bulun" şeklinde konuştu.

Ersin Turan 

Karabük Haberleri