Cumhuriyet Halk Partisi Kozlu ilçe başkanlığı Devrek belediye başkanlığı aday adaylığı hakkında açıklama yaptı. 

  "Çok saygıdeğer hanımefendiler, beyefendiler, sevgili gençler, değerli hemşerilerim, sivil toplum kuruluşlarının, siyasi partilerin, yerel ve ulusal basınımızın değerli temsilcileri, üyesi bulunmaktan onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partimizin çok değerli üyeleri, yoldaşlarım, Devrek Belediye Başkanı aday adaylığımla ilgili basın toplantımıza hoş geldiniz.

         Hepinizi sevgiyle, saygıyla muhabbetle selamlıyorum.

          Açıklamama geçmeden önce, bölgemizde ve dünyada yaşanan, bir daha yaşanmamasını dilediğim üzücü olaylara, felaketlere değinmek istiyorum. Geçen hafta Alaplı, Ereğli, Zonguldak başta olmak üzere yurdumuzda yaşanan doğal afetlerde can kayıpları ile birlikte büyük hasarlar meydana gelmiştir. Yurdumuzun çeşitli bölgelerinde fırtına ve aşırı yağışlardan doğal afeti yaşayan tüm vatandaşlarımıza, ulusumuza geçmiş olsun diyorken, hayatını kaybedenlere Allah’ tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı diliyorum. Rabbim bir daha böyle felaketleri hiçbir insana yaşatmasın. Yaşanan felaketlerde küresel iklim krizinin başat neden olduğuna, tüm dünyanın öncelikli ve ivedi meselesi olan iklim krizini azaltıcı yönde tedbir alınması gerektiğine de dikkat çekmek istiyor, belediye başkanı olursam bu hususun öncelikli değerim olacağına söz veriyorum.

             İsrail, Filistin’ e açtığı savaşta çocuk- yaşlı demeden masum insanlara karşı acımazsızca uyguladığı zulüm, şiddet ve soykırıma dönüşen katliamıyla bir terör devleti haline gelmiştir. Ortadoğu’ da büyük bir insanlık dramı yaşanmakta, insanlık tehdit altında olmasına rağmen maalesef bu savaşa seyirci kalınmaktadır. İnsanlık suçu işleyen İsrail ve destekçilerini şiddetle kınıyor, lanetliyorum.

Savaşlar olmasın, insanlık ölmesin.

         Ülkemizde yaşanan pandemi yılları, deprem ve birçok doğal afetler devam eden yaşamları zorlaştırırken hayatı kolaylaştırmak için yeni yollar, yeni çareler de aranılmakta, çözümü üzerinde çalışılmakta, çözüm yolları gecikmeli de olsa bulunabilmektedir. Son günlerde doğal afetlere maruz kalan 

bölgemizde merkezi hükümetçe kısmen afet bölgesi ilan edilmesi Ereğli İlçemiz adına bizler için sevindirici olmakla, bölgemizde zarar gören ilçemizin ilgililerce dikkate alınmaması da üzücü olmuştur. Selden zarar gören İlçemiz ile birlikte tüm bölgemizde yaraların sarılmasına merkezi hükümet den daha fazla destek verilmesi de beklentilerimiz olup yetkililerimizden daha fazla duyarlılık ve ilgi bekliyoruz.

         Değerli hemşerilerim,

       Bizler birbirimizi tanırız.  Sizler çoğunlukla beni tanıyor olsanız da biraz da kendimden bahsederek konuşmama devan etmek istiyorum. Lise ve üniversite eğitimim dışında yaşamım ve iş hayatım hep Devrek’ te geçmiştir. Maliye Bakanlığı’ nın İlçe teşkilatında geçirdiğim 5 yıllık disiplinli devlet tecrübesinden sonra serbest mesleğe atıldığımdan bugüne çeşitli sivil toplum kuruluşlarında görev aldım, halen SMMM olarak Devrek’ te hizmet sektöründe çalışmaktayım. Otuz yıldır Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk’ ün "Benim iki büyük eserim vardır; biri Türkiye Cumhuriyeti diğeri Cumhuriyet Halk Partisi'dir." dediği gibi, T.C. vatandaşı olarak siyasi hayatımı da üyesi olmaktan onur duyduğum CHP’ de başladım ve hala devam ettirmekteyim. Bir dönem İlçe Başkanı, bir dönem Belediye Meclis Üyesi olarak görev yaptım. CHP’ nin varlığıyla bana bu fırsatı veren başta kurucu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ve tüm parti liderlerimi, örgütümün neferlerini saygı, minnet ve şükranla anıyor, vefat edenlere Allah’ tan rahmet, hayatta olanlara sağlıklı, uzun ömürler diliyorum.

      Demokrasi şöleni olarak gerçekleştirdiğimiz Kurultayımız ve Kurultayımıza giden süreçte kongrelerle yenilenerek yeniden değişimi başlatıp iktidar yürüyüşüne çıkan Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel nezdinde tüm yönetim kadrolarımızı, bölgemiz milletvekillerinden ve aynı zaman Gölge Kabine de Enerji ve Tabii  Kaynaklar Bakanı olarak Genel Başkan Yardımcısı olarak görevlendirilen Sayın Deniz Yavuzyılmaz ve Sayın Eylem Ertuğ Ertuğrul nezdinde TBMM’ de bizi temsil eden milletvekillerimizi, Zonguldak İl Başkanımız Sayın Devrim Dural ve Devrek İlçe Başkanımız Sayın Uğur Dikenli nezdinde tüm örgütümüzü, Devrek Belediye Başkanımız Sayın Çetin Bozkurt nezdinde yerel yönetimlerde, halkımız için hizmet veren tüm Belediye Başkanlarımızı, İl Genel Meclisi Üyelerimizin, İlçe Belediye Meclis Üyelerimizi de, üstlendikleri görevlerinden dolayı kutluyor, başarılı çalışmalarının devamını diliyor, verdikleri hizmetler için teşekkür ediyorum.

      Diğer taraftan 31 Mart 2024 yerel seçimlerine aday olacak tüm belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği, mahalle ve köy muhtarlığı aday adaylarımıza da çıktıkları yolda başarılar diler ve aldıkları kararlarının hayırlı olmasını temenni ederim.

Tam bağımsız Türkiye için ülkemizin demokrasiye çalışmaya ihtiyacı var, yani ülkemizi CHP’ ye Sosyal Demokrat anlayışa ihtiyacı var.

      Huzur ve refah içinde yaşamanın en güzeline layık değerli hemşerilerim; Devrek’ liler olarak Devrek ilçemiz ve güzel ülkemiz için birlikte çalışacağız, birlikte kazanacağız.

        Otuz yıllık aktif siyasi hayatımda yakın çevrem bana hep Belediye Başkanlığı düşünmez misin diye sorduklarında; henüz düşünmediğimi, böylesi hizmet makamında görev üstlenmeye hazır olmadığımı söylemişimdir. İnsan bir yere hazır olduğunda varım diyebiliyor. İşte bugün başta kıymetli eşim ve çocuklarım olmak üzere yakın çevremin desteğini alarak Devrek’ te belediye başkanlığına hazır olduğumu hissettim ve bu topluma borcumuz olduğunu düşünerek CHP yani Partimden Devrek Belediye Başkanlığı’ na aday adayı olmaya karar verdim ve huzurunuza çıktım. Tüm aday adayı olacak arkadaşlarıma da başarılar diliyorum.

         Önce Yaradanımın, sonra partimin ve halkımın desteği ve olumlu kararı ile şirin ilçemiz Devrek’ i birlikte yönetmek üzere; halkımızın milli ve manevi değerlerine saygılı bir şekilde sahip çıkarak, bilimin ve aydınlanmanın ışığında siyasi, etnik hiçbir ayrımcılık gözetmeksizin hizmet etmek üzere siz değerli hemşerilerimin desteği ile Belediye Başkanlığı görevine talip olduğumu huzurunuzda ilan ediyorum. Ülkemin ekonomik, siyasi ve sosyal şartları içinde üstlenilecek görevin ne kadar zor ve meşakkatli bir görev olduğunun bilincindeyim. Allah utandırmasın.

        Şayet aday olup seçilirsem halkımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılamada yüksek standarda ulaşmak için; 

   Demokratik yapılanmanın vazgeçilmezi, açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik ilkeleri öne çıkmış, karar vericiler ile birlikte yönetişim tarzı bir yönetim anlayışı içerisinde, kalıcı sosyal belediyeciliği esas alan, tüm canlılara yaşam hakkı tanıyan, doğaya saygılı,

yeşil dönüşümü öne çıkaran, bilgi çağında bulunduğumuz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında gelişen teknolojiden de faydalanarak dijital dönüşümle birlikte toplumsal dönüşüm yolunda ilerlemek için her türlü çaba sarf edilecektir.

      İlçemizin gelişmesi için İlçemiz Belediye Yönetimi, gençlerimiz, kadınlarımız, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve tüm paydaş temsilcilerimizin bir arada olduğu, uyumlu, ortak akılla birlikte eğitimler, çalıştaylar düzenlenecek, ihtiyaç analizi yapılarak kısa ve uzun vadeli stratejik planlamalar mutlak surette yapılacaktır.

     Belediyemiz tüm kadroları ile birlikte yapılan ihtiyaç analizini esas alarak performans esaslı bütçe, diğer bir ifade ile rasyonel (mantıklı/makul) gelir kaynakları yaratılarak giderlerde 

zorunluluklar dışındaki ihtiyaçlar önceden belirlenecek, bütçenin verimli kullanılmasına, israf edilmeksizin kaynak kullanımına azami dikkat edilecek, mali disipline önem verilecek, çalışmalar planlı bir şekilde sürdürülecektir. İç denetim sürekli kılınacak, icraatlar kamunun bilgisine daima açık olacaktır.

     Katı, sıvı, her türlü atık bertarafında geri dönüşüm olanaklarının arttırılması yolunda tedbir alınmasına özen gösterilecektir.

Başöğretmen Atatürk Lisesi'nde Geleceğe Yatırım: İş Kulübü Eğitimiyle Kariyer Yolculuğu... Başöğretmen Atatürk Lisesi'nde Geleceğe Yatırım: İş Kulübü Eğitimiyle Kariyer Yolculuğu...

      İlçemizin en önemli sorunu olan işsizliğe çare olmak için üretim odaklı projeler üretmek öncelikli görevlerimizdendir. Bunun için UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programından, Avrupa Birliği Fonları ve Yurtiçi Kalkınma ajanslarından, ilgili kurum ve kuruluşlardan Belediye olarak destekler de alınabilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

      Şehir planları genişletilerek tarım arazilerinin vasfı korunmak suretiyle şehrin genişlemesi ve rahatlaması için çalışmalar yapılacaktır. 

      Doğada her türlü canlının yaşam hakkı korunacak, dengeli bir yaşam tarzını benimseyerek çalışacağız.

      Kültür ve sanatın geliştirilmesine katkı sunularak, öncülük edilecek.

      Tüm alt yapı hizmetlerine öncelik verilecek.

       Uzun vadeli programlar içerisinde yenilenebilir enerji üretimi için GES yatırımlarına önem verilecektir.

      Temiz ve yeşil bir çevre için çalışılacak, günlük ortak yaşam alanları çoğaltılacaktır.

      Sonuç olarak marka şehir olma yolunda, halkımız için ortak akılla üretecek, projelerle de tüm imkanlar kullanılacaktır.

      Beni sabırla dinlediğiniz için çok teşekkür ediyor, hepinizi saygı, sevgi ve muhabbetle kucaklıyorum. Kalın sağlıcakla." şeklinde açıklama yaptı.