İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla İstanbul merkezli 2 ilde düzenlenen “MAHZEN-2operasyonlarında önemli bir başarı elde edildiğini duyurdu. Operasyonlar kapsamında, Elebaşılığını Zuhat Altunç’un yaptığı “Çirkinler” Organize Suç Örgütü’nün çökertildiği belirtildi.

Ali Yerlikaya

Ali Yerlikaya mahzen 2
47 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Operasyonlar neticesinde 47 şüphelinin yakalandığı bildirildi. Bu yakalamaların, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Asayiş Şube Müdürlükleri tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı.

KGK'nın diplomasi turu... Ankara'da önemli temaslar KGK'nın diplomasi turu... Ankara'da önemli temaslar

ÇEŞİTLİ ŞUÇLAR İŞLENDİĞİ TESPİT EDİLDİ

Operasyonlar sonucunda, örgüt üyelerinin İstanbul'da 3 ayrı cinayet olayı gerçekleştirdiği, silahlı tehdit ve yaralama eylemleri gerçekleştirdiği, Arnavutköy’de uzun namlulu silahlarla saldırı eylemini gerçekleştirdiği, uyuşturucu madde imal ve ticareti yaptığı, ruhsatsız silah bulundurduğu ve iş insanlarını yağma maksatlı kaçırarak kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçları işlediği tespit edildi.

EL KONULAN MALZEMELER

Operasyonlar neticesinde ele geçirilen materyaller arasında 13 adet ruhsatsız tabanca, 5 adet otomatik tabanca, 7 adet çelik yelek, çok miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda fişek ve şarjör bulunuyor.

OPERASYONLARIN DEVAMI GELECEK

Bakan Yerlikaya, operasyonların milletin duaları ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı devam edeceğini belirtti. Örgütlerin faaliyetlerine karşı gece gündüz demeden operasyonların sürdürüleceği vurgulandı.

Aybüke Ünal

Gündem Haberleri