Coşkunoğlu Gıda İmalat Aş ortağı Mustafa Özkan, Elmas Tv Genel Müdürü Akın Kavi’nin kendisine şantaj yaptığını, para istediğini iddia ederek Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Silahlı şahıs ekipleri harekete geçirdi! Silahlı şahıs ekipleri harekete geçirdi!

Mustafa Özkan'ın açıklamaları:

Coşkunoğlu Gıda İmalat Aş ortağı Mustafa Özkan, Elmas Tv Genel Müdürü Akın Kavi ile yaptığı görüşmenin ses kaydını delil olarak sundu.
Mustafa Özkan, Akın Kavi’nin kendisinden açık açık para istediğini belirterek şunları söyledi. 
“Akın Kavi bana ‘Sen bana bunu alternatif olarak kullanıyorsun. Ben alternatif değilim ki. 3 kişi yemeğe gittik, 7-8 bin para harcadık. Bu Devrek'te oluyor. İstanbul'a gitsen adamın harcayacağı 30-40 bin lira. 50-100 binin önemi yok. Bende 16 kişi çalışıyor.

Sen bana ne diyecektin?

Benim bir kişiden faturam yok. Eren, Çates, Erdemir'den faturam yok. Ama bulduğum zaman kilidi vurup almam lazım. Bu senle alakalı değil. Çünkü ben seçimden seçime para kazanıyorum. Başka türlü benim kazancım yok. Sen şimdi bana abone olsan, ayda 5 lira versen ben sana bunu yapamam ki. Derim ki, ben bu adamla çalışıyorum. Biz bu adamdan ekmek yiyoruz. Hiç bir ilişkimiz yok. Ben bunu hiç yapmadan seni ararım. Haber bu, görsel bu, ne diyorsun? Sen bana ne diyecektin? Ne istiyorsun? 3 milyon kardeşim. Pazarlık yapacaksın benimle. Burası ticaret değil mi, bakkal mı gazoz kapağıyla mı dönüyor?

"BU İŞLER BÖYLE!"

Ben ona birsey demedim ki. Ne diyeyim senin kardeşine? Ben normalde bu işe 2 milyon, 3 milyon, 5 milyon derim. 50-100 bine girmem bu işe. Erdemir’de adam geldi bana 200 bin dolar verdi gitti. Bu böyle. Adamın bir tanede haberini kaldırmadım. Adamla 12 dakika röportaj yaptım. Ama adam 2 yıldır devam ediyor,  cürufcu. Bana yanlış yapar, dediğimi yapmaz, taahhütünü yerine getirmez. Benim öyle bir düşüncem yokki. Mustafa sen kumbaraya parayı at, ben senin beynini çalıştırırım!” dedi. 
Mustafa Özkan, aile şirketlerinin çalışmaya devam ettiğini belirterek, işletmelerinin mühürlenmediğini, tek tırnaklı hayvan eti bulunmadığını açıkladı.

ELMAS TV'NİN AÇIKLAMAYA KONU OLAN HABERİ:

BUNUN ADI GIDA TERÖRÜ BOZUK TAVUK SKANDALI ÇEVRE İLLERE DE SIÇRADI
Zonguldak'ta Hakan Özkan ve Mustafa Özkan'a ait olan Coşkunoğlu şirketinin deposu, tonlarca son tüketim tarihi geçmiş tavuk eti bulunması sebebiyle mühürlendiği haberini Zonguldak Elmas Gazetesi’nden okumuştu. Ortaya çıkan skandalın ardından Mustafa Özkan, bozuk etlerinin Coşkunoğlu firmasına ait olmadığı gerekçesiyle, mahkemeye başvurarak haberimize erişim engeli getirdi.

Mustafa Özkan her ne kadar bozuk tavuk etlerinin Coşkunoğlu’na ait olmadığını iddia etse de, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince imha edilen bozuk tavuk etlerinin, Hakan Özkan’ın kızına ait şirketinin deposundan çıktığı öğrenildi.

Halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerini sürdüren Gıda Kontrol Mühendisleri Coşkunoğlu firmasının sahibi Hakan Özkan’ın kızına ait bir depoya baskın yaptı. Depoda yapılan denetimlerde, piyasaya sürülmek üzere yaklaşık 10 ton son kullanma tarihi geçmiş tavuk eti ele geçirildi.
Tavuk etleri ekipler tarafından toplanarak imha edildi. Firma yetkilileri bozuk tavuk etlerinde, soğuk hava deposunun bozuk olmasını bahane etse de, ceza ile ilgili herhangi bir itirazda bulunmadığı öğrenildi. Ortaya çıkan skandalın ardından, Coşkunoğlu’nun tavuk sattığı üç harfli zincir marketin sözleşmesini fesih ettiği öğrenildi. 

Gıda terörünün sadece Zonguldak’ta yaşanmadığı ve Düzce ve Sakarya’da da Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekipleri, Coşkunoğlu firmasına ait ısıl işlem görmüş bozuk tavuk ürünlerine rastlandığı ve işlem yapıldığı öğrenildi. Coşkunoğlu firmasının sahibi Hakan Özkan’ın kızına ait şirketin deposunda daha önce iki kez son kullanma tarihi geçen ürün tespit edildiği ve üçüncü tekrarın ardından deponun mühürlenerek, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince Savcılığa suç duyurusunda bulunulduğu öğrenildi. Aynı firmada yapılan denetimlerde, tek tırnaklı hayvan etine de rastladığı iddia edildi. Olayın kamuoyundan gizlenmesi için büyük çaba sarf edildiği öğrenildi.

AK PARTİ İL BAŞKANI MUSTAFA ÇAĞLAYAN’DAN COŞKUNOĞLU’NA KALKAN!
Zonguldak halkının sağlığı ile oynadığı belirtilen Coşkunoğlu firma sahibi Mustafa Özkan ve Hakan Özkan’a Ak Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan’ın adata kalkan olduğu iddia ediliyor. Ak Parti İl BaşkanI Muastafa Çağlayan’ın Tarım ve Orman İl Müdürlüğünü arayarak firmaya ceza kesilmemesi yönünde baskı yapıldığı iddia edilirken yine ikilinin avukatlığını ise Ak Parti yönetimlerinde yer alan Avukat Hasret Uzun’un yaptığı belirtiliyor!