Bir çok kişinin aklından geçeni ama söyleyemediğini dillendirelim… Küçük ihtimal ama olur ya belki anlar!

Zonguldak Belediye Başkanlığını tarihte görülmemiş farklı kaybeden ve biraz sıkılıp utanır da ortalıkta görülmez dile umulan Sayın Dr. Ömer Selim Alan, sosyal medya paylaşımlarıyla gündemde kalmaya çalışıyor…

Belediye başkanlığında sosyal medyaya para akıtırsa ve bol bol sosyal medyada boy gösterirse hizmetten sayılıyor zannediyorsa şimdi de sosyal medyadan paylaşım yapılırsa saygınlık görüleceğini zannediyor!

Paylaşımlarıyla Zonguldak insanıyla dalga geçmenin ötesinde kendisini de komik duruma düşürdüğünü bile anlamayacak kadar şaşırmış vaziyette…

Paylaşımlarındaki ironilere gelirsek;

“Eğilsem çok kapıdan geçerdim ama ben dik durmayı seçtim” paylaşımındaki dik durmak;

Gayri ahlaki ilişkide olduğunuzu yazanları hukuk yoluyla susturamayacağınızı öğrenmenin ardından mücadele etmek yerine kuklası olmak mıdır?

“Dürüstlük başa beladır ama bu bela başımızın tacıdır” ve Hazret-i Ömer (radıyallahü teâlâ anh)’in “Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz” sözlerinin hangi kelimesini kendine yakıştırdın ki yayınlıyorsun?

Belediye Başkanıyken, makam aracıyla belediye hizmeti yerine Ak Parti İl Başkanı Zeki Tosun hakkında Ankara’yı su yolu yapmak mı dürüstlük?

Yoksa; Belediye başkanıyken belediye hizmetleri yerine partiyi dizayn etmek için Muammer Avcı’nın önünü kesmeye çalışmak mı dürüstlüktür?

Yoksa; Mustafa Çağlayan’ı yönetim kurulu üyesi bile yapmamak için genel merkeze posta koymak, sonrasında da çıkarlarına geliyor diye Çağlayan ile birlikte Muammer Avcı’ya operasyon düzenlemek mi dürüstlüktür?

Yada; Ak Parti belediye başkanı olduğun halde “Tetikçilerin” aracılığıyla Ak Parti milletvekilleri ve il-ilçe başkanlarına itibar suikastı düzenlemek mi dürüstlüktür?

Hazret-i Ömer (radıyallahü teâlâ anh)’in söylediği gibi; “Dürüstlük pahalı bir mülktür, ucuz insanlarda bulunmaz”

İstediğin kadar çırpın!

“Adın senin olmadığın yerlerde çokça geçiyorsa doğru yoldasın devam et” ve “Karakterimden ödün vermediğim için kaybettiğim insanlar var. Umrumda mı HAYIR. Değişecek miyim ASLA…” sözleriyle de zerre pişmanlık olmadığını vurguluyor!

Yayınladığı en doğru, durumu ve kendisinin düştüğü pozisyonu anlatan en anlamlı söz; “Çünkü Allah adildir, kimsenin ahını kimseye bırakmaz.”

Çektiklerin işte aldığın ahların bedeli!

Bunu bile anlamıyorsun!
Anlayasıya kadar veya en iyisi ömür boyu düş Zonguldak’ımızın ve partinin yakasından!

 

                                         ***

 

Zonguldak’ın “İki yüzlülüğü”

Sürekli dillendirdiğimi tekrar hatırlatayım…

Bu kentte hiçbir icraatı olmayana bir tek şey söylenir;

Bir şey yapmıyor, tabela derneği!

Ancak bir şeyler yapmak isteyene ve yapana en az 5-6 şey söylenir ve ona göre pozisyon alınır…

İster hastalık ister maksatlı deyin… Bunun kentin önünü tıkayan yegane yaklaşımlarından biri olduğu aşikar…

Bunun en yakın örneği ZONSİAD’ın Zonguldak’ta düzenlediği fuarda karşımıza çıktı…

Fuara olması gereken ilgi gösterilmedi…

ZONSİAD'ın düzenlediği fuara siyasi ve iş dünyasından katılımın az olması derneğin değil kentte ki siyasilerin, belediye başkanlarının ayıbı!

Zonguldak'ın hastalığı fuarda da karşımıza çıktı. Bir şeyler yapmak isteyenlere mutlaka bir etiket yapıştırıp ötekileştirildi…

Adını koyalım, kafalarının arkasındakini okuyalım; ZONSİAD Başkanı Nejdet Tıskaoğlu, milletvekili adayı olduğundan tekrar aday olup önümüze geçerse korkusu siyasileri ve bir takım yetkililerin gelmesini engelledi…

Karşılık beklemeden veya beklese de zorluklara rağmen hizmet edenler 'Zonguldak'ın delileri' dir. Bunlara sahip çıkmak lazım. Maddi olmasa da manevi sahip çıkılmalı…

Bir taraftan bu tür etkinliklere “Açız” diyeceğiz, diğer taraftan da bu tür etkinliklere gelmemek için bahane arayacağız!

Resmen “İki yüzlülük”

Bu Zonguldak’a da yakışmıyor,

Zonguldak’a da hizmetten ziyade önünü kesiyor!

Bizden hatırlatması…

***

SÖZÜN ÖZÜ:

“Kişiliğini makamdan alanlar makamdan sonra kişiliksiz kalırlar!”
Hazret-i Ömer (radıyallahü teâlâ anh)

***

HAFTANIN SÖZÜ:

“Zonguldak halkı burada ki kararı bekliyor. Daha neyin kararını vereceksiniz maç bu. Oturun seyredin. Bir buçuk saatlik maç bu oturun seyredin”

SPOR YORUMCU SİNAN ENGİN