29 Aralık'ta Resmi Gazete'de Yayımlanan Kararla: Dar Gelirli Ailelere Özel Sosyal Yardım

Devlet, pandemi ve ekonomik zorluklarla mücadele eden dar gelirli ailelere destek olmak amacıyla 29 Aralık tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan yeni bir kararla sosyal yardım paketini genişletiyor. Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Sosyal Yardımlar Genel Müdürlüğü tarafından ısınma amacıyla kömür yardımı sağlanacak.

Isınma Amaçlı Kömür Yardımı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, dar gelirli ve sosyal güvencesi olmayan ailelere yönelik ısınma amacıyla kömür yardımı yapma kararı aldı. Bu yardım, 3294 sayılı Kanun kapsamındaki kişilere yönelik olarak planlanmıştır. Bu kapsamda, sosyal güvencesi olmayan veya kişi başına düşen aylık geliri net asgari ücretin üçte birinden az olan ailelere öncelik verilecek.

Belirlenen Kömür Miktarı ve Kriterler

KGK'nın diplomasi turu... Ankara'da önemli temaslar KGK'nın diplomasi turu... Ankara'da önemli temaslar

2024 yılı için belirlenen kömür miktarı, bölgesel iklim koşulları ve kömürün ısıl değerleri dikkate alınarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından belirlenecek. Bu sayede, yardıma ihtiyaç duyan ailelere yönelik adil ve etkili bir destek sağlanması hedeflenmektedir.

Yapılan bu yeni sosyal yardım kararı, devletin ekonomik zorluklarla boğuşan dar gelirli ailelere olan duyarlılığını ve destek politikasını bir kez daha gözler önüne seriyor. Isınma amacıyla kömür yardımı, ihtiyaç sahibi ailelerin kış aylarında daha sağlıklı ve güvenli bir yaşam sürmelerine katkı sağlayacak.

erdogan-imzaladi-dar-gelirli-ailelere-9-500-tl-sosyal-yardim-odemesi-yapilacak.jpg