Düzce'de terör örgütü DEAŞ mensuplarının faaliyetlerinin deşifresine yönelik yürütülen soruşturma kapsamında düzenlenen operasyonda, aralarında örgütün sözde "emir" ve "kadı" düzeyindeki mensuplarının da bulunduğu 7 şüpheli yakalandı. Bu operasyon, Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen kapsamlı bir soruşturmanın parçası olarak gerçekleştirildi.

Hawala Sistemiyle Para Transferi

Düzce İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda, DEAŞ'a ait paraların Hawala sistemi ile transferini yapan 7 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerden 4'ü tutuklanırken, 1'ine ev hapsi cezası verildi, 1 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı ve bir diğer şüpheli deport edildi.

Terörizmin Finansmanı Soruşturması

Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü bir diğer soruşturmada, "6415 sayılı Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkındaki Kanun"a muhalefet eden 20 şüpheli belirlendi. İl Jandarma Komutanlığı ekiplerinin Düzce ve Kocaeli'de gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarla 20 şüpheli gözaltına alındı. Operasyona yaklaşık 60 ekip ve 300 personel katıldı.

Operasyonda Ele Geçirilenler

Şüphelilerin ikametlerinde yapılan aramalarda 50 cep telefonu, 11 tablet, 4 laptop, çok sayıda Arapça doküman, Hawala işlemlerine ait şifre notları, çeşitli banka kartları, 33 bin 600 TL ve bin 100 dolar ele geçirildi. Şüpheliler, Düzce İl Jandarma Komutanlığında tamamlanan işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilecekler.

Kabus gibi kazada yaralılar var! Kabus gibi kazada yaralılar var!

Düzce Haberleri

Kaynak: İHA