Karar verirken Devrek’in taleplerini göz önünde bulundurduğunu belirten Külah açıklamasında şu ifadelere yer verdi: ” Şayet aday olup seçilirsem halkımızın ihtiyaç ve beklentilerini karşılamada yüksek standarda ulaşmak için;      

Demokratik yapılanmanın vazgeçilmezi, açıklık, şeffaflık, hesap verilebilirlik ilkeleri öne çıkmış, karar vericiler ile birlikte yönetişim tarzı bir yönetim anlayışı içerisinde, kalıcı sosyal belediyeciliği esas alan, tüm canlılara yaşam hakkı tanıyan, doğaya saygılı bir çalışma sistemi mutlak surette oluşturulacaktır.

      Yeşil dönüşümü öne çıkaran, bilgi çağında bulunduğumuz Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılında gelişen teknolojiden de faydalanarak dijital dönüşümle birlikte toplumsal dönüşüm yolunda ilerlemek için her türlü çaba sarf edilecektir.”

Kadınlara ve Gençlere Öncelik

Briç’in şampiyonaları belli oldu! Briç’in şampiyonaları belli oldu!

      İlçemizin gelişmesi için İlçemiz Belediye Yönetimi, gençlerimiz, kadınlarımız, kamu kurum ve kuruluşları, siyasi partiler, sivil toplum kuruluşları, iş insanları ve tüm paydaş temsilcilerimizin bir arada olduğu, uyumlu, ortak akılla birlikte eğitimler, çalıştaylar düzenlenecek, ihtiyaç analizleri ile kısa ve uzun vadeli stratejik planlamalar mutlak surette yapılacaktır.

     Belediyemiz tüm kadroları ile birlikte yapılan ihtiyaç analizini esas alarak performans esaslı bütçe, diğer bir ifade ile rasyonel (mantıklı/makul) gelir kaynakları yaratılarak giderlerde zorunluluklar dışındaki ihtiyaçlar önceden belirlenecek, bütçenin verimli kullanılmasına, israf edilmeksizin kaynak kullanımına azami dikkat edilecek, mali disipline önem verilecek, çalışmalar planlı bir şekilde sürdürülecektir. İç denetim sürekli kılınacak, icraatlar kamunun bilgisine daima açık olacaktır.  Katı, sıvı, her türlü atık bertarafında geri dönüşüm olanaklarının arttırılması yolunda tedbir alınmasına özen gösterilecektir.

      İlçemizin en önemli sorunu olan işsizliğe çare olmak için üretim odaklı projeler üretmek öncelikli görevlerimizdendir. Bunun için UNDP Birleşmiş Milletler Kalkınma Programından, Avrupa Birliği Fonları ve Yurtiçi Kalkınma ajanslarından, ilgili kurum ve kuruluşlardan Belediye olarak destekler de alınabilmesi için gerekli çalışmalar yapılacaktır.

 Planlı ve Yaşanabilir Bir Devrek

“Şehir planları genişletilerek tarım arazilerinin vasfı korunmak suretiyle şehrin genişlemesi ve rahatlaması için çalışmalar yapılacaktır.  Doğada her türlü canlının yaşam hakkı korunacak, dengeli bir yaşam tarzını benimseyerek çalışacağız. Kültür ve sanatın geliştirilmesine katkı sunularak, öncülük edilecek.

      Tüm alt yapı hizmetlerine öncelik verilecek. Uzun vadeli programlar içerisinde yenilenebilir enerji üretimi için GES (güneş enerjisi santralleri) yatırımlarına önem verilecektir. Temiz ve yeşil bir çevre için çalışılacak, günlük ortak yaşam alanları çoğaltılacaktır.

      Bastonculuk ve yöresel lezzetlerimiz ile öne çıkmış Devrek’ imizin ticari ve turistik potansiyellerinin arttırılmasına öncülük edilecektir. Doğa sporları dahil her türlü sporun gelişmesine katkı verilecek, ihtiyaç olan spor tesislerinin yapımına ve tamamlanmasına öncelik verilecektir.  Sonuç olarak marka şehir olma yolunda halkımız için, ortak akılla birlikte üretilecek proje, plan ve bütçelerle tüm imkanlar kullanılacaktır.

   Saygıyla kamuoyunun takdirine sunulur.”

Devrek belediye başkan aday adayı İsmail Külah kimdir? Devrek belediye başkan aday adayı İsmail Külah kimdir?