Zonguldak kömürüyle olduğu kadar dereleriyle de meşhur bir il. Şehrin tam göbeğinden geçerek limana kadar uzanan bu dere geçmişten bu yana sürekli olarak yağan her şiddetli yağmurda taşma noktası sebebiyle yürekleri ağza getirir.

Bir defasında da yıllar önce biraz geri kısımda olan eski demir köprünün maden direklerini sürükleyerek geçiş ağzını kapatmasıyla birlikte Zonguldak’ı sel basmış ve büyük bir felaketten dönülmüştü.

Dere Çamur Doldu

Zonguldak’ta patlama! Zonguldak’ta patlama!

Şimdiki duruma bakıldığında Kuyumcular çarşısı Ulu Cami ile Belediye otobüs duraklarına geçiş yolu olarak kullanılan köprünün altında öyle bir tehlike görülüyor ki sel sularının biriktirdiği ne kadar kum-çakıl ve toprak varsa ada şeklinde o kısmı doldurarak köprü ayaklarının olduğu alana dolmuş vaziyette tehlike adeta geliyorum diyor.

Şayet bu sıkıntı buradan temizlenmez ise içinde bulunduğumuz kış aylarında yağabilecek olan şiddetli kar ve yağmur suları köprü altındaki geçişi engelleyebilir ve hiç istenmeyen durumlar ortaya çıkarabilir. Fotoğrafta da görüldüğü üzere ben buranın fotoğrafını çektim ve yetkililerin dikkatine sunmak istedim. Demedi demeyin. “Dikkat tehlike var” diye bitiriyorum. Haber-Foto-Yorum: Mustafa Emen.