Muammer Avcı, Türkiye-Ekvador dostluk grubu toplantısına katıldı! Muammer Avcı, Türkiye-Ekvador dostluk grubu toplantısına katıldı!

İlçe Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında jandarma ekipleri, özel bir ekip oluşturarak Can'ın ölümüyle ilgili detaylı inceleme başlattı. Çene altından mermi girişi olduğu tespit edilen olayda, güvenlik kameraları, plaka tanıma sistemleri ve HTS kayıtları incelendi. Bunun yanı sıra, bölgeye kurulan fotokapanlar ve çeşitli araştırma teknikleriyle yaklaşık 30 bin plaka incelendi.

Ereğli Cinayet Mimar Bartu Can (4)

Olay tarihinde olay yerinde bulunduğu tespit edilen K.A. ve M.Ö. isimli şüpheliler gözaltına alındı. İfadesinde K.A., ormana alem yapmak için gittiklerini, araçtan inip tuvalet ihtiyacı için uzaklaştıktan sonra döndüğünde tanımadığı bir kişinin aracın arka koltuğunda oturduğunu belirtti. K.A., yaşanan korku dolu anlarda silahını havaya ateşlediğini ve silahın bir kez daha patladığını anlattı.

Ereğli Cinayet Mimar Bartu Can (6)

SEL FELAKETİ YÜZÜNDEN BULUNAMADI

Şüpheli K.A.'nın ifadesinde silahı çaya attığını söylemesi üzerine, jandarma ekipleri tarafından yapılan arama çalışmalarında silaha ulaşılamadı. Sel felaketi yaşanması nedeniyle arama çalışmalarının zorlaştığı öğrenildi.

Jandarmadaki işlemleri tamamlanan şüpheliler M.Ö. ve K.A., güvenlik önlemleri altında Karadeniz Ereğli Adliyesi'ne sevk edildi. Mahkemece K.A. tutuklanırken, M.Ö. adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Aytaç Öztürk

Ereğli Haberleri