İncivez’de fuhuş ihbarı! İncivez’de fuhuş ihbarı!

Kurulduğundan bu yana gerek ÇATES ve gerekse EREN Enerji Termik santralleri ile ilgili basında çok haberlere yer verildi. Haberin içeriklerine göre olumlu veya olumsuz yazılar yazıldı. Sonuçta burası bir leblebici dükkânı değildi, elbette insan sağlığına ve çevreye zarar verdiğinden yazılacak ve çizilecektir. Ancak devletin koyduğu kriterlere ve şartlara göre görevini yaptığı zaman buna kimsenin itiraz edeceği bir durum söz konusu olamaz.

EREN Enerji Çatalağzı beldesinde uzun yıllardır çalışıyor ve zararı olduğu kadar faydası da oluyor. İnsan santralın içine girdiği zaman ve yerinde bazı tespitler yaptığında ve yetkililerden önemli detayları dinlediğinde fikri biraz da olsun değişebiliyor. İçine girdiğinizde kaybolduğunuz,  gürültüsünden ürktüğünüz koca dev bir tesisten bahsediyoruz.

 Zonguldak Basınında olsun, İstanbul basınında olsun sıkça haberlerine şahit olduğumuz EREN Enerjiden bu aralar güzel haberler dinliyoruz.

Kimden tabii ki EREN yetkililerinden.

Sorumu olan iki tane yetkili isim.

Biri, Cem Çiftçi, EREN Enerji Tesisler Müdürü (İdari)

Diğeri, Deniz Şahin EREN Enerji Tesisler Müdürü (Teknik)

 Bu iki yetkili önemli isim basına 5 Şubat 2020 sabah saat )9 da EREN tesislerinde kahvaltılı basın toplantısı düzenledi.

Önemli olduğunu düşündüğümüzden katıldık tabi. Çok sayıda basın mensupları vardı. Merak ettiğimiz neden böyle bir erken saatte kahvaltılı basın toplantısı yapıldı.

Cevabını kahvaltı sonrası iki yetkili isim Cem Çiftçi ile Deniz Şahin verdi. Amaçlarının tanışmak, sohbet etmek olduğunu ifade etseler de sorulan sorulara içtenlikle cevap vermeleri içimizi rahatlattı diyebiliriz.

Sonuçta büyük dev bir tesisi idare etmek sorunlarını çözmek ve var olan gerçekleri saklamadan basınla paylaşmak önemliydi. Samimiyetlerine inanarak pür dikkat dinledim. Geçmişte şahsım da burası hakkında olumsuz yazılar yazmıştım, inkar etmiyorum ancak Cem beyin ve Şahin beyin samimi konuşmaları ve santralin tüm kriterlere uygun olarak çalışması ve devlet yetkililerinin de bilgisi dahilinde olduklarını ifade etmeleri bizim açımızdan önemliydi.

ÇATES’in de bu aralar devre dışı kalmasıyla EREN Enerjinin sorumluluklarının daha artmasının bilincinde olması buna göre daha sağlıklı çalışmaya özen verme gayretlerini önemsediğimizi ve EREN Enerjinin bundan sonra da çalışmalarına daha dikkatli bir şekilde devam edeceğine olan inancımızı ifade etmek istiyoruz.

Burada önemli olan insan ve çevre sağlığıdır. Bu gerçek asla unutulmamalıdır.