Alınan bilgiye göre, geçen hafta iç kanama geçiren ve Başkent Üniversitesi Hastanesi'nde tedavi altına alınan Okuyan, vefat etti.

YAŞAR OKUYAN KİMDİR?

1949 yılında İstanbul’da doğan ve aslen Rizeli olan Yaşar Okuyan, İstanbul Gazetecilik Yüksek Okulu'ndan mezun oldu. Gazetecilik kariyerine başlayarak 24 yıl boyunca çeşitli gazete ve haber ajanslarında muhabirlikten genel yayın müdürlüğüne kadar çeşitli görevlerde bulundu.

Okuyan, 1973 yılından itibaren Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel İdare Kurulu üyeliği yaparak siyasi arenaya adım attı. 1977 yılında MHP Genel Sekreter Yardımcısı olarak görev aldı. Yasaklı olduğu dönemlerin ardından 1987 yılında siyasete dönerek Anavatan Partisi’nde 2002 yılına kadar Merkez Karar ve Yürütme Kurulu (MKYK) üyesi, genel başkan yardımcısı ve genel sekreterlik görevlerini üstlendi.

Uzunmehmet’in hayatı beyaz perdeye taşınacak! Ünlüler Zonguldak’a geliyor Uzunmehmet’in hayatı beyaz perdeye taşınacak! Ünlüler Zonguldak’a geliyor

Parlamento deneyimine sahip olan Okuyan, 19. ve 20. Dönem Yalova Milletvekili olarak görev yaptı. Bülent Ecevit'in başbakanlığı döneminde, 57. Hükümette, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak üç buçuk yıl süreyle görev aldı.

2004 yılında Demokrat Türkiye Partisi'nin adını değiştirerek Hür Parti'yi kuran Yaşar Okuyan, partinin genel başkanlığını üstlendi. Halen Başkent Üniversitesi'nde "Emeklilik ve Sigorta Sistemleri" konusunda dersler vermektedir. Yaşar Okuyan, evli ve üç kız babasıdır.

HABER MERKEZİ