Eski Uzman Çavuşlar, bir bayram daha yaklaşırken Kazanılmış Hakları için mücadelelerine devam ediyor. Vatanları için fedakarlık yapan kahramanlar, sadece "KAZANILMIŞ HAKLARI" olan Kamu Kurum ve Kuruluşlarında memur olarak istihdamlarını bekliyor.

Mehmet Gündeşli̇

Kamu Kurumlarındaki Atama İmkanı

657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92. maddesine göre, görevinden kendi isteğiyle çekilen personel, gireceği sınıfın niteliklerini taşıması ve boş kadro bulunması şartıyla, bu kanuna tabi kurumlardaki memuriyetlere atanabilir.

A T A U Z D E R

Uzman Erbaşların Durumu

Uzman Erbaşlar için ise durum 3269 sayılı Uzman Erbaş Kanunu'nun 5. maddesinde belirtilmiş. Bu maddeye göre, Uzman Erbaşlar, 14/07/1965 tarihli ve 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 92. maddesi hükmünden yararlanabilmeleri için en az 7 hizmet yılını tamamlamış olmaları gerekiyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nde 29/01/2016 tarihinden önce en az 2 yıl, aynı tarihten sonra ise en az 7 yıl hizmet süresini dolduran kendi isteğiyle veya sağlık niteliklerini kaybederek görevinden ayrılan Uzman Çavuşlar, girecekleri sınıfın niteliklerini taşıması koşuluyla ve boş kadro olması durumunda kamu kurumlarına memur olarak atanabiliyor.

Atanamama ve Mağduriyet

Ancak binlerce Eski Uzman Çavuş, atanabilecekleri boş memur kadrosu bulamadıkları için atanamayarak mağdur oluyor. Bu durum, yaşanan olumsuzluk karşısında maddi ve manevi çöküntüye uğramalarına, aile birliklerinin dağılmasına, ruhsal ve psikolojik sorunlar yaşamalarına neden oluyor.

Kahramanların Talepleri

 Vatan için canlarını ortaya koyan Asrın Yiğitleri, yurt içinde terörle mücadelede ön saflarda yer alarak görev yaptılar. Ancak, bir bayram daha boyunları bükük girmek istemiyorlar. Atanabilecekleri boş memur kadrosu bulunamadığı için mağdur olan Eski Uzman Çavuşlar, bayram öncesi atama müjdesi bekliyor.

Aybüke Ünal

MİT'ten operasyon! Ele başı etkisiz hale getirildi! MİT'ten operasyon! Ele başı etkisiz hale getirildi!

Gündem Haberleri