Hakkında belgede sahtecilik ve nitelikli dolandırıcılık suçlamasıyla soruşturma başlatılan İstanbul Büyükdere şube müdürü Seçil Erzan'ın, futbol camiasının tanınmış isimlerinden Fatih Terim, Arda Turan, Fernando Muslera ve Selçuk İnan gibi kişileri yaklaşık 80 milyon dolarlık fon vurgununa kurban ettiği iddia edilmişti.

İddialar sonucunda vurgun yaptığı belirlenen Erzan'ın birçok futbolcuyu dolandırdığı ortaya çıkmıştı.

Kore Gazisi Hasan Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı... Kore Gazisi Hasan Yılmaz son yolculuğuna uğurlandı...

BİR BENZER VAKA ZONGULDAK'TA YAŞANDI

Zonguldak'ın Kozlu ilçesinde de bir benzer olayın yaşandığı ortaya çıktı. İddiaya göre, ilçede ayakkabı tamirciliği yapan Kerim Mutlu, yüksek kar vaadiyle çevresindeki insanlardan para toplayarak ortadan kayboldu. Kerim Mutlu'nun bu şekilde yaklaşık 30 milyon lira dolandırdığı belirtildi.

Kerim Mutlu, güven kazandıktan sonra "özel bir bankada fona yatırım yaparak yüksek kazanç elde edileceği" vaadiyle insanlardan daha fazla para almaya başladı. Esnaf, topladığı yaklaşık 30 milyon lirayla 10 gün önce kayıplara karıştı.

"NAMAZINDA NİYAZINDA BİR İNSAN DİYE GÜVENDİK"

Dolandırıldıklarını anlayan mağdur vatandaşlar, Kerim Mutlu'dan haber alamayınca Cumhuriyet Savcılığı'na başvurarak suç duyurusunda bulundu.  Mağdurların dilekçelerinde "Namazında niyazında bir insan diye güvendik" ifadesi dikkat çekti. 

Kerim Mutlu'nun, dolandırıcılık olayının ardından kısa bir süre önce eşinden boşandığı ortaya çıktı.

KAYNAK: Özgür Halkın Sesi