Belgesel, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi'nde düzenlenen bir etkinlikle ilk kez izleyiciyle buluştu.

Yazar Nail Tan'ın uzun yıllara yayılan üretkenliğini ve Türk diline katkılarını anlatan belgesel, Türk Dil Kurumu tarafından özel bir ödüle layık görülen ismin hayatına ışık tuttu. Gösterim, Kastamonu Üniversitesi Bilgehan Bilgili Merkez Kütüphanesi Sezai Karakoç Konferans Salonu'nda gerçekleşti.

Narkotik köpeği Ceku'dan çakamadılar! Narkotik köpeği Ceku'dan çakamadılar!

AW101381_01

Belgeselin ardından duygusal anlar yaşayan Yazar Nail Tan, gözyaşlarına hakim olamadı. Tan, izleyicilere hitaben yaptığı konuşmada, Cumhuriyet'in getirdiği imkanlarla kendi köyünden başkentte önemli hizmetler yaparak Türk milletine katkılarda bulunduğunu ifade etti.

Tan, Parkinson hastalığı nedeniyle yazı hayatının sona erdiğini, ancak okumaya devam edebildiğini belirterek, belgesel için emek verenlere teşekkür etti. Kastamonu Belediye Başkanı Op. Dr. Rahmi Galip Vidinlioğlu'nun kitap bastırma sözüne de değinen Tan, yayınlayamadığı yazılarından derleme yapmayı planladığını ifade etti.

AW101381_03

Türk Dil Kurumu Başkanı Prof. Dr. Osman Mert ise Nail Tan'ı Türk diline, kültürüne, ve halk bilimine yaptığı önemli hizmetlerden dolayı takdir etti. Belgeselin, Türk Dünyası'nın vefasını göstermek ve Türk diline hizmet eden bir şahsiyetin yaşamını anlatmak amacıyla hazırlandığını söyledi.

AW101381_08

Belgesel gösterimine, Kastamonu Valisi Meftun Dallı, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Hamdi Topal, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, akademisyenler ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

AW101381_07

HABER MERKEZİ