Batı Karadeniz'de yaşanan sel felaketinden sonra birçok şehir talan oldu ve  ağır hasar meydana geldi. Zonguldak Devrek'teki belediye barınağı da selden etkilendi.Batı Karadeniz'i vuran sel maddi, manevi hasara yol açarken barınaktaki canlılarda selden etkilendi. İddiaya göre Zonguldak Devrek Belediyesi'nde Zonguldak'ın Devrek ilçesindeki barınağa şehir dışından giden hayvan hakları gönüllüleri gördüğü manzara karşısında şok geçirdi. Barınağa giden gönüllüler hayvanların selden boğularak öldüğünü ve bazı hayvalarınsa açlıktan öldüğünü tespit etti. Gönüllüler sosyal medya hesabından paylaşılan görüntelerde Zonguldak Devrek Belediyesi'ne ve şehirdeki hayvan hakları gönüllerine sitemde bulundular. 

"Burası Devrek Belediyesi barınağı!

Ve buradan bizlerle barınakları kurtarmak için irtibata geçmeye çalışan tüm yerel dernekleri ve gönüllülerini uyarıyoruz! Bizi sadece destek olmamız için için arayın, suçu saklamamız için değil!

Yıllardır bu belediyeler cirit atıyorsa, zulümler saklanıyorsa sizler de ortaksınız. Gittiğimiz 14 barınaktan hiç birisine bir tane bile dernek gitmemiş bu afet sürecinde. Siz daha kendi şehrinizdeki barınaklara uğrammaışsınız! Durumdan ya bilhabersiniz ya da suça ortaksınız.

Akademisyenden Tahsin Erdem’e büyük tepki! Akademisyenden Tahsin Erdem’e büyük tepki!

Değişim sizlerden başlayacak!" şeklinde sosyal medya hesabından Zonguldak'taki gönüllü derneklere ve Zonguldak Devrek Belediyesi'ne ateş püskürdü.

Aybüke Ünal