Emeğin başkenti kömür kent olarak bilinen Zonguldak’ta, İŞKUR tarafından bu yılın Mayıs ayı itibariyle özel sektöre işe yerleştirme oranı yüzde 40 dilimini aştı.

TTK'dan emekli Tacettin Çakar Hayatını Kaybetti: Zonguldak’ta Derin Üzüntü TTK'dan emekli Tacettin Çakar Hayatını Kaybetti: Zonguldak’ta Derin Üzüntü

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Zonguldak Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Okan Şentürk, gazeteci Orhan Akyüz’e yaptığı açıklamada, İŞKUR’un işçilere iş arama, meslek kursları, işsizlik sigortası, iş ve meslek danışmanlığı gibi konularda yardımlarda bulunmasının yanı sıra işverenlere de bazı hizmetler sağladığına dikkati çekti.

Whatsapp Image 2024 05 30 At 14.21.10 (2)

“Zonguldak’ta ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla işverenlerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz”

Müdür Şentürk, istihdamın korunmasına, geliştirilmesine, yaygınlaştırılmasına ve işsizliğin önlenmesi faaliyetlerine yardımcı olmak ve işsizlik sigortası hizmetlerini yürütmek üzere kurulan İŞKUR’un, devletin şefkat elini Türkiye genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da her zaman vatandaşlara uzattığına dikkati çekerek, şöyle konuştu:
“Müdürlük olarak işverenlerimizle iş arayanlarımızı aynı platformda buluşturmak amacıyla son dönemlerde sosyal medya aracılığımızla açık iş ilanlarımızı paylaşmaya gayret gösteriyoruz. Sayın bakanımızın da  (Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan) aktardığı gibi ‘İŞKUR’da İş Var’ sloganımızla İŞKUR’un açık iş ilanlarını ilimizde ve Türkiye genelindeki iş arayan kitlelere buluşturmak adına teyakkuz halindeyiz. Ayrıca Zonguldak’ta ‘Burası Türkiye, Burada İş Var’ sloganıyla işverenlerimizi bilgilendirmeye devam ediyoruz. Bu çalışmalarımız, ilimizde istihdamı artırmaya hedef gösterilmektedir.”

“Özel sektöre işe yerleştirme oranı yüzde 40 dilimini aştı”

Zonguldak’ta, İŞKUR tarafından bu yılın Mayıs ayı itibariyle özel sektöre işe yerleştirme oranının yüzde 40 dilimini aştığına işaret eden Müdür Şentürk, şöyle devam etti:
“İlimizde 2024’ün Mayıs ayı itibariyle özel sektöre işe yerleştirme oranı yüzde 40 dilimini almış bulunmaktayız. 
Müdürlüğümüz personelleriyle sahada işverenlerimizle temas kurup istedikleri portföydeki eleman bulmalarına açık mülakatlarla da destek olmaktayız. Kurumumuz bu yöndeki çalışmalarımızı, kurumumuzun binasındaki toplantı salonlarında ya da işverenlerin istekleri doğrultusunda mülakatlarla toplu olarak gerçekleştirmektedir.
Kurumumuz, ‘İŞKUR’da İş Var’ sloganıyla 
uygulamalı aktif olarak açık ilanlarını da artırarak tüm gayret ve çabayla yerine getirmeye çabalamaktadır. Göstermiş olduğumuz hedeflere varmadaki çabaları için tüm personelimize, diğer yandan Ticaret ve Sanayi Odaları, esnaf odaları ile işverenlerimize çalışmalarında bizleri paydaş gördüklerinden dolayı sonsuz teşekkür ederiz.”

“İş arayanların başvurabileceği en önemli kapılardan biriyiz”

Müdür Şentürk, iş arayan vatandaşları İŞKUR’a davet ettiğini vurgulayarak, “Sayın bakanımızın ifade ettiği gibi ülkemiz genelinde 2023 yılında İŞKUR aracılığıyla özel sektöre 1 milyon 237 bin işe yerleştirme yapıldı, 2024 yılının Mayıs ayına kadar da 540 bin işe yerleştirme gerçekleştirildi. İş arama sürecinde iş arayanların başvurabileceği en önemli kapılardan biriyiz” diye konuştu.

HABER: FOTOĞRAFLAR: ORHAN AKYÜZ

Whatsapp Image 2024 05 30 At 14.21.10

Whatsapp Image 2024 05 30 At 14.21.10 (1)

Editör: İrem Karagöz