Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu'da kaç tane Suriyeli yaşıyor? Zonguldak, Bartın, Karabük ve Kastamonu'da kaç tane Suriyeli yaşıyor?

İş arayanlar, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) üzerinden yayımlanan ilanları takip ederek kendisine uygun mesleklere yönlendirilmeye devam ederken aynı zamanda İŞKUR üzerinden meslek eğitimleri de alınabiliyor.  

Çalışma ve İş Kurumu Bartın İl Müdürlüğü,  İŞKUR bünyesindeki İş Başı Eğitim Programı’na kayıt yaptırmak için gerekli şartları resmi sayfasında yayımladı.

Buna göre Bartın’da İŞKUR aracılığı eğitimler ve kurs programlarından yararlanmak isteyenler için gerekenlerin başında İŞKUR’a kayıtlı olmakla beraber herhangi bir iş yerinde çalışmıyor olmak gerekiyor. İŞKUR’a kurum ya da internet aracılığı ile kaydolan işsizlerin 15 yaşını tamamlamış olması, işverenin akrabası olmaması ve emekli olmaması da mevcut şartlar arasında. İş veya danışmanlık hizmetinden yararlanmak isteyenlerin ayrıca, programa başladığı tarihten önceki 1 yıl içerisinde işverene ait vergi numarası yer alan işyerlerinde sigortalı olmaması, kurumca aynı meslekte düzenlenen kurs veya programı tamamlamış olmak gerekiyor.