Sözcü Gazetesi köşe yazarlarından İsmail Saymaz'ın ortaya attığı iddialara göre, geçtiğimiz yıl Zonguldak'ta yaşanan bir kaçak maden kazasında hayatını kaybeden Mohammed Nourtani'nin bedeninin yakılmasının ardından sağ böbreğinin bulunamaması, cinayet şüphesini güçlendiriyor.

Nourtani'nin eşi ve diğer işçiler, maden sahiplerinden birisinin böbrek hastası olduğu ve bir böbrek için para teklif edildiğini iddia ediyor. İkisi tutuklu yedi şüpheli hakkında kasten öldürme suçundan müebbet hapis cezası istenen davanın ilk duruşması, 29 Mayıs'ta Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

İsmail Saymaz'ın Sözcü Gazetesi'nde yer alan köşe yazısı:

“Otopsi raporuna göre Nourtani, “Yol kenarında göğüs, batın ve diz seviyesine kadar kömürleşme derecesinde yanık halde bulunduğu” için inceleme yapılamadı. İddianamede, “Kazanın ortaya çıkışını gizlemek, maddi getirisi düşünülerek ocağın kapatılmasına ve işlem yapılmasına engel olmak” için “kolluk birimleri ve sağlık kuruluşuna haber vermeksizin iştirak halinde kasten öldürdükleri” kaydediliyor. Nourtani’nin ölüm nedeni ve zamanı saptanamadı. “Yabancı uyruklu olması sebebiyle takibi zor olacağı için cesedi suçu gizlemek” amacıyla yaktılar.

BÖBREĞİ İÇİN Mİ YAKILDI?

Otopsi raporuna göre Nourtani’nin sağ böbreği ve pankreası bulunamadı. Bu da böbreğinin çalınmış olabileceği kuşkusunu doğuruyor. Çünkü Nourtani’nin eşi Qamer Gel Meliki, cinayetten sonra savcılığa başvurmuş ve Enver Gideroğlu’nu suçlamıştı. Gideroğlu’nın cinayetten birkaç gün önce eşini arayıp “Maden sahiplerinden birisinin babası böbrek hastası. Bir böbreğini verirsen 20 bin dolar öderiz” dediğini iddia etmişti. Eşinin bu teklifi reddettiğini anlatmıştı. Bu ocakta çalışan Hamed Barati adlı Afgan işçi aynı teklifin kendisine de yapıldığını iddia ediyor. Avukat Kerim Bahadır Şeker, cinayetin böbrek için işlenmiş olabileceğini iddia ederek, şunları söylüyor: “Sağ böbreğin yanıp sol böbreğinin yanmaması mantıksız. Organ çalınmasını örtbas etmek için yakmış olabilirler. Yakarsanız, kimlik belli olmasın diye yakarsınız, değil mi? Bu adamın eli, yüzü, ayağı ortada, sadece bel bölgesi yanmış. Bu bana mantıklı gelmiyor.”

Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor... Zonguldak'ta kadın elleri temizliğe ilham veriyor...

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri