İçişleri Bakanlığı'nın koordinasyonuyla Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı tarafından yürütülen operasyon, Adana, Ankara, İstanbul, İzmir gibi büyük illerin yanı sıra Bartın, Karabük, Zonguldak gibi daha küçük yerleşim yerlerini de kapsadı. Toplamda 56 ilde yapılan operasyonlarda şüphelilerin çeşitli suçları işlediği belirlendi.

Kafes Operasyonu Zonguldak Bartın Kastamonu Sakarya (1)

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Türkiye genelinde gerçekleştirilen "KAFES-49" operasyonlarını sosyal medya üzerinden paylaştı. Adana'dan Van'a kadar 56 ilde eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlar, tefecilere ve dolandırıcılara karşı büyük bir mücadeleyi simgeliyor.

56 İlde Eş Zamanlı Operasyonlar: KAFES-49

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinasyonunda gerçekleştirilen operasyonlar, 147 şüpheliye yönelik gerçekleşti. Bu şüpheliler arasında 'Tefecilik', 'Kamu Kurum ve Kuruşlarının Zararına Yönelik Nitelikli Dolandırıcılık', 'Kişilere Karşı Nitelikli Dolandırıcılık', 'İhaleye Fesat Karıştırma', 'Parada Sahtecilik', 'Resmi ve Özel Belgede Sahtecilik', 'Vergi Usul Kanununa Muhalefet' suçlarından işlem yapıldı.

Kafes Operasyonu Zonguldak Bartın Kastamonu Sakarya (4)

Suça Karşı Kararlılık

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya paylaşımında, "Aziz Milletimizin Bilmesini İsterim ki; suçta kibirlenenlere, halkımızın huzurunu kaçıranlara, organize suç örgütlerine ve çetelere göz açtırmayacağız. Hangi büyüklükte olursa olsun halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerini ve çeteleri çökertip, tek tek kafesin içine koyacağız" ifadeleriyle suçla mücadelede kararlılığını vurguladı.

Kafes Operasyonu Zonguldak Bartın Kastamonu Sakarya1

Sakarya'da 12 Şüpheli Gözaltına Alındı, 2'si Tutuklandı

Sakarya'da yapılan operasyonlarda 12 şüpheli gözaltına alındı. Bu şüphelilerden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderildi. Adapazarı ve Serdivan ilçelerinde tefecilik iddiasıyla düzenlenen baskınlar, Sakarya'da mali suçlara karşı verilen sert mücadelenin bir parçası olarak öne çıkıyor.

Kafes Operasyonu Zonguldak Bartın Kastamonu Sakarya (3)

Hukuki Süreç Başlıyor

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan şüpheliler, adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan şüphelilerden biri savcılıktan serbest bırakılırken, 11 kişi mahkemeye çıkarıldı. Bu süreçte adli kontrol şartıyla serbest bırakılan 7 şüpheli bulunurken, O.L. ve M.G. isimli şahıslar tutuklandı.

Kozlu’da festival coşkusu! Kozlu’da festival coşkusu!

İHA

Zonguldak Haberleri