Son 1-2 haftadır aç kalan ayılar Karabük, Bartın, Kastamonu, Bolu, Düzce ve Zonguldak'lı vatandaşa korkulu anlar yaşattı. 

YAŞANAN OLAYLAR

"Karabük'te indiği şehir merkezinde bir kafeye giren yavru ayı güvenlik kamerasına yansırken, bir şahsın oğlu ile saldırıdan araç üzerine çıkarak kurtulduğu görüldü."

" Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde tel çekili duvarı toprağa eşerek aşan ayı, üç arı kovanını parçalayarak peteklerdeki balı yedi."

"Karabük’te kent merkezine inen ayı ve 2 yavrusu cep telefonuyla görüntülendi."

"Zonguldak'tan Karabük'e giden tren ayıya çarptı. Trenin çarptığı ayı telef oldu... Vatandaşlar yetkililere bildirdi."

"Bartın’ın Ulus ilçesinde bir mezarlığa dadanan ayı, 70 gün önce defnedilen şahsın mezarını açtı."

"Kastamonu’da aç kalan ayılar, karınlarını doyurabilmek için yerleşim yerlerine kadar inmeye başladı. Her yerde vatandaşın karşısına çıkan ayılar, arı kovanlarını parçalayarak incir bahçesine zarar verdi, ağaçlardaki incirleri de yedi."

"Karabük'te ayılar şehrin sokaklarına inerken, Kastamonu'da ayılar arı kovanlarına saldırdı ve yeni mezara konmuş naaşlara saldırdı. Batı Karadeniz'in kentlerindeki ayı tehdidi vatandaşı korkutuyor. "

Aç kalan ayılar şehir merkezlerine inerken hem çevrelerine zarar veriyor hem kendileri zarar görüyor. Yola çıkan ayılar sürücüler tarafından ezilerek öldürüldü ve tren raylarında tren tarafından ezildi. Ayıların bu kadar vatandaşın yaşadığı bölgelere inmesi Batı Karadenizli vatandaşı korkutuyor. Her geçen gün artan ayı vakalarına karşı tedbir alınacak mı merak ediliyor?

Aybüke Ünal

Zonguldaklı minikler Kırıkkale’de Zonguldak’ı gururlandırdılar! Zonguldaklı minikler Kırıkkale’de Zonguldak’ı gururlandırdılar!