Karabük Üniversitesi (KBÜ) Sağlık ve Spor Daire Başkanlığı, "Evlilik Hipnozu" adlı komik ve eğlenceli bir tiyatro oyununu sahneye koydu.

Zonguldak ve Bartın Türkiye ortalamasının altında, Karabük üstünde! Zonguldak ve Bartın Türkiye ortalamasının altında, Karabük üstünde!

Karabüklüler Evlilik Hipnozu oyunu ile tiyatroya doydu... (2)

Oyun, aile yadigarı bir inci kolyeyi kaybeden Asuman ile eşi Volkan'ın başından geçen ilginç olayları anlatıyor. Asuman, kolyeyi bulmak için internette gördüğü medyumları ararken, Volkan ise sosyal medyada sürekli paylaşımlar yapıyor. Bu sırada evlerine gelen Ferdi isimli bir adam, kendisini medyum olarak tanıtıyor. Ancak Ferdi aslında üniversitenin psikiyatri bölümü başkanıdır ve ek iş olarak taksicilik ve medyumluk yapmaktadır. Ferdi, Asuman ve Volkan'ın sorunlarını çözmeye çalışırken, onlara hayat dersleri de veriyor. Oyunun yazarları Atakan Özdoğan ve Berke Kaya, yönetmeni ise Volkan Dinç'tir. Oyuncular Ferdi Akarnur, Buket Dereoğlu ve Uğraş Atay'dır.

Oyunun bir oyuncusu olan Buket Dereoğlu, gösterim öncesinde şunları söyledi: "Karabük Üniversitesi'nde oynamaktan çok mutluyuz. Burası bizim için artık bir gelenek oldu. Her yıl burada sahne alıyoruz. Anadolu'nun her yerinde olduğu gibi burada da çok sevgi ve ilgi görüyoruz. Oyunumuz, günümüzde sosyal medyanın ve internetin hayatımızda ne kadar büyük bir yer kapladığını ele alıyor. Asuman karakteri astrolojiye ve medyumlara çok inanan, eğitimsiz ama zengin bir kadındır. Volkan karakteri ise sürekli telefonuyla ilgilenen, eşine zaman ayırmayan bir kocadır. Ferdi karakteri ise onların evine medyum kılığında gelir ve hem kolyeyi bulmaya hem de onların ilişkilerini düzeltmeye çalışır. Bu sırada çok komik ve sürprizli şeyler oluyor."

Oyun, üniversitenin 15 Temmuz Şehitler Konferans Salonu'nda sergilendi. Oyuna akademik ve idari personel ile öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

HABER MERKEZİ