Kurtarma Operasyonu Başarıyla Tamamlandı

Mürettebat Kurtarıldı

Fırtına nedeniyle limanda yük boşalttıktan sonra karaya oturan gemide mahsur kalan 2'si Türk 11 mürettebat, AFAD, sahil güvenlik, itfaiye ve jandarma ekiplerinin koordineli çabalarıyla güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Deniz seviyesinin normale dönmesinin ardından, gemide bulunan 50 ton yakıt, sahile gelen tankerlere hortumlarla yüklenerek başarılı bir şekilde tahliye edildi.

AW098034_01

Yakıt Tahliyesi Yapıldı

Yakıt tahliyesinin tamamlanmasının ardından, geminin karadan çekilmesi için römorkör yardımıyla başlatılan çalışmalar yaklaşık 4 gün sürdü. Dün gece itibarıyla tamamlanan operasyon neticesinde gemi, römorkör yardımıyla İnebolu Limanı'na çekildi.

Geminin limana bağlanmasının ardından, dalgıçlar tarafından geminin altında yapılan kontrol çalışmalarıyla olası hasarlar tespit edilecek ve gerekli önlemler alınacak.

Yaşanan olayın ardından gerçekleştirilen başarılı kurtarma operasyonu, bölgedeki güvenlik ve acil müdahale birimlerinin etkili işbirliğiyle mümkün oldu.

Zonguldak ve Kastamonu dahil 7 ilde Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ katkılarıyla turne... Zonguldak ve Kastamonu dahil 7 ilde Başkent EDAŞ, Ayedaş ve Toroslar EDAŞ katkılarıyla turne...

HABER MERKEZİ