5 Ocak'ta Trabzon Limanı'ndan Ukrayna Chornomorsk Limanı'na gitmek üzere yola çıkan Palau bayraklı Nordea Star adlı gemi, Romanya açıklarında kontrolden çıkarak Kastamonu açıklarına kadar sürüklenmiş ve karaya oturmuştu. 17 mürettebatın tahliye edildiği olayda, gemi Karadeniz'in dalgalarına karşı mücadele vermişti.

BOŞALTMA İŞLEMİ BAŞLADI

Zonguldak, Kastamonu, Düzce, Bolu dahil 77 ilde operasyon! Zonguldak, Kastamonu, Düzce, Bolu dahil 77 ilde operasyon!

Gemide bulunan 6 bin 497 ton ürenin boşaltılmasına başlandı. Vinçler yardımıyla çuvallara boşaltılan üre, römorkörler eşliğinde İnebolu Limanı'na taşınıyor. Boşaltma işleminin tamamlanmasının ardından hasar tespit çalışmaları yapılacak ve gemi, yüzer vaziyete getirildikten sonra armatöre teslim edilecek.

TEDBİRLERİ DEVAM EDİYOR 

Bölgede TCSG 96 İnebolu Sahil Güvenlik Bot Komutanlığı ekipleri, geminin çevresinde tedbir amaçlı devriye görevlerine devam ediyor. Tedbirler, olası çevresel riskleri en aza indirmek ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla sürdürülüyor.

ÜRENİN UKRAYNA'YA GÖNDERİLMESİ

Boşaltılan üre, İnebolu Limanı'ndan römorkörler eşliğinde taşınarak Ukrayna'ya gönderilecek. Bu süreçte geminin Ukrayna'ya teslim edileceği ifade edildi.

İHA

Kastamonu Haberleri