Kdz. Ereğli Zafer Men Masterler Takımı Uluslararası Turnuvada 2'nci Oldu! Kdz. Ereğli Zafer Men Masterler Takımı Uluslararası Turnuvada 2'nci Oldu!

Kdz.Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, her yıl kutlanan Denizcilik ve Kaboraj Bayramlarında geleneksel olarak düzenlenen Yağlı Direk yarışmasının bu sene düzenlenmemesiyle ilgili açıklamalarda bulunarak adeta Halil Posbıyık'ı yalanladı. 

Yapıcı, ''Ereğli'de bütün törenlere devlet olarak, kaymakamlık olarak biz izin veririz ancak. Taraflardan Bölge Liman Başkanlığından da, Ereğli Belediyesinden de, Su Ürünleri Kooperatifinden de bize yağlı direkle ilgili bir tören yapılamayacağı bildirildi biz de programa koymadık.'' ifadelerini kullandı.

Ereğli'de daha önce Yağlı Direk yarışmalarının düzenlendiğini ve buna karşı çıkmadıklarını aksine her defasında izin verdiklerini belirten Kaymakam Yapıcı, ''Biz kimseyi engellemedik, yapmak isteyenlere izin vermeye hazırız'' dedi.

DEFALARCA YAPILMIŞ KAYMAKAMLIK İZİN VERMİŞ!

Kdz.Ereğli Kaymakamı Mehmet Yapıcı, okların kendi üzerine dönmesi üzerine; ''Ereğli'de bütün törenlere devlet olarak, kaymakamlık olarak biz izin veririz ancak taraflardan Bölge Liman Başkanlığından da, Ereğli Belediyesinden de, Su Ürünleri Kooperatifinden de bize yağlı törenle ilgili bir tören yapılamayacağı bildirildi biz de programa koymadık. Ancak bunlardan biri daha önce yıllar önce Belediye de defalarca bu töreni yapmış, kaymakamlık izin vermiş, Su Ürünleri defalarca yapmış izin vermiş, Liman Başkanlığı da yapmış izin vermiş. Biz izin vermeye hazırız yeter ki geleneklerimiz göreneklerimiz milli duygularımızı kabartacak yarışmalar düzenlensin halkımız mutlu olsun, huzurlu olsun biz kimseyi engellemedik, yapmak isteyenlere izin vermeye hazırız bize gelen bir talep yok'' dedi.