Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından hazırlanan Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği, Resmi Gazete'de yayımlanarak 2024 yılında uygulanacak değerli kağıtların satış bedellerini açıkladı.

NOTER KAĞIDI VE BEYANNAME BEDELİ 87 LİRA OLACAK

Tebliğe göre, 2024 yılında noter kağıdı ve beyanname bedeli 87 lira olarak belirlendi. Protesto, vekaletname, resen senet bedeli ise 174 lira olarak güncellendi.

PASAPORT BEDELİ 790 LİRA, İKAMET İZNİ BEDELİ 565 LİRA 

Pasaport alacak vatandaşlar için belirlenen yeni bedel 790 lira oldu. İkamet izni almak isteyenler ise 565 lira ödeyecek.

Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi, Pasaport Yenileyecek Ve Çıkartacaklar Dikkat!-1

Koton hisselerinde neler oluyor? Şok yaşandı! Koton hisselerinde neler oluyor? Şok yaşandı!

KİMLİK KARTLARI VE AİLE CÜZDANI BEDELLERİNDE YENİLİK

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartları için doğum ve değiştirme nedeniyle düzenlenenler için 130 lira, kayıp nedeniyle düzenlenenler için ise 260 lira ödenecek. Aile cüzdanı bedeli ise 705 lira olarak güncellendi.

SÜRÜCÜ BELGELERİ VE MOTORLU ARAÇ TESCİL BELGESİ ÜCRETLERİ ARTTI

Sürücü belgeleri ve sürücü çalışma belgeleri (karneleri) için belirlenen bedel 990 lira olarak açıklandı. Motorlu araç tescil belgesi 885 lira, iş makinesi tescil belgesi ise 740 lira olacak.

 BANKA ÇEKLERİ, MAVİ KART VE YABANCI ÇALIŞMA İZNİ BELGESİ

Banka çekleri için her bir çek yaprağı için 55 lira, mavi kart için 130 lira, yabancı çalışma izni belgesi ve çalışma izni muafiyeti belgesi bedeli ise 565 lira olarak belirlendi.

TEBLİĞ, 1 OCAK 2024'TE YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Muhasebat Genel Müdürlüğü Genel Tebliği'ne göre belirlenen yeni satış bedelleri, 1 Ocak 2024 tarihinde yürürlüğe girecek. Vatandaşlar, belirlenen ücretleri bu tarihten itibaren ödemeye başlayacak.

HABER MERKEZİ