Gemide kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren bir mürettebatın kimsesizler mezarlığına defnedilmesi, ailesinin çabaları sonucu cenazenin Ukrayna'ya gönderilmesiyle son buldu.

Kıyıya Vuran Gemideki Ukraynalı Mürettebatın Hüzünlü Hikayesi.. (3)

PALLADA GEMİSİNDE DRAM

19 Kasım'da Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde meydana gelen şiddetli fırtına, Pallada gemisini parçalayarak kıyıya sürükledi. Kurtarılan mürettebat, Ereğli Limanı'nda güvenli bir yere yerleştirildi. Ancak yaşanan dramatik olaylardan biri, Ukraynalı mürettebat Khalimonchuk Ihor'un kalp krizi geçirerek hayatını kaybetmesi oldu.

Kıyıya Vuran Gemideki Ukraynalı Mürettebatın Hüzünlü Hikayesi.. (5)

KİMSESİZLER MEZARLIĞINA DEFNEDİLMİŞTİ

Ihor'un hayatını kaybetmesi üzerine, ailesiyle iletişim kurulamadığı için kimsesizler mezarlığına defnedildi. 13 Aralık'ta, Kaymakamlık talimatıyla, Ereğli Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Belen Şehir Mezarlığı Kimsesizler Bölümü'ne defnedilen Ihor'un dramı, bir yandan da ailesinin acısı ve üzüntüsüyle büyüdü.

Kıyıya Vuran Gemideki Ukraynalı Mürettebatın Hüzünlü Hikayesi.. (4)

CENAZEYE UKRAYNA'YA GÖNDERİLECEK

Ukrayna Konsolosluğu, Ihor'un ailesinin başlattığı girişimleri dikkate aldı. Cenazenin kimsesizler mezarlığından çıkarılarak Ukrayna'ya gönderilmesi talebi üzerine, Kdz. Ereğli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın kararıyla Ihor'un mezarı açıldı. Görevlendirilen cenaze nakil aracına konulan Ihor'un cenazesi, Ukrayna'ya ulaştırılmak üzere yola çıktı.

Kıyıya Vuran Gemideki Ukraynalı Mürettebatın Hüzünlü Hikayesi.. (1)

SAVCILIK VE KONSOLOSLUK İŞBİRLİĞİ

Cenazenin yeniden gömülmesi ve Ukrayna'ya gönderilmesi sürecinde, Cumhuriyet Savcılığı ve Ukrayna Konsolosluğu arasında yapılan yazışmalar önemli bir rol oynadı. Savcılığın talimatı ve konsolosluk girişimleriyle Ihor'un ailesi, sevdiklerinin cenazesini memleketlerine götürme şansına kavuştu.

Elektrikler gitti, vatandaş isyan etti! Elektrikler gitti, vatandaş isyan etti!

HABER MERKEZİ