Bursa'nın ünlü restoran zinciri Köfteci Yusuf, elektrik üretmek için 95 milyon TL'lik yatırımla Rüzgar Enerji Santralı kurma kararı aldı.

Bursa'nın meşhur restoranı Köfteci Yusuf'tan dev enerji hamlesi: Elektrik üretecek
Gıda ve restaurant sektörünün önde gelen isimlerden biri haline gelen Köfteci Yusuf, Balıkesir'de 6,5 MW kurulu güce sahip rüzgar türbini kuracağını duyurdu.

Yatırım bedelinin 95 milyon TL olduğu belirtilirken elektrik üretiminin önemini ölçüde yenilenebilir enerjiden oluşacağı aktarıldı.

Ahmet Çakar da "Şike" dedi ve TFF göreve çağrıldı! Ahmet Çakar da "Şike" dedi ve TFF göreve çağrıldı!

KÖFTECİ YUSUF ELEKTRİK ÜRETECEK

Enerji Günlüğü'nün haberine göre; Balıkesir'in Susurluk ilçesinde 6,5 MW kurulu güce ait bir rüzgar türbini kurulacağı belirtildi. Rüzgar tribünü ile birlikte Köfteci Yusuf'un elektrik tüketimi ile mahsuplaşacağı aktarıldı.

Gıda ve restaurant sektöründe hizmet sağlayan Köfteci Yusuf Balıkesir'in Susurluk ilçesinde Asmalıdere Mahallesi Tosun alanı mevkiinde yaklaşık 33.000 metrekare yüzölçümüne sahip 6,5 MW kurulu gücü bulunan Rüzgar Enerji santralini kurarak işletme yapması planlanıyor. Projenin toplam değerini 95 milyon TL olduğu da belirtildi.

Rüzgar Enerji santralinde üretilecek enerjinin Balıkesir1 TM’ye bağlanması planlanıyor. Şebekeye aktarılacak olan elektriğin Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği” Madde 5 – (1) h kapsamında şirketin elektrik tüketimi ile mahsuplaşılacak.