Zonguldak Belediyesinde düzenlenen Kent Konseyi Kongresinde yapılacak olan genel seçime dair Başkan Hakan Kutoğlu ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, açıklamalarda bulundu.

c9e30700-9428-4c5c-80dd-34820998effc

Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, yaptığı konuşmada Kent Konseyinin normal zamanlarda da bu şekilde kalabalık olması gerektiğini ifade etti. Başkan Alan, yeni seçilen başkana sonuna kadar destek olacaklarını söyledi.

Ömer Selim Alan; “4 sene içerisinde üçüncü kez kongre yapıyoruz. İnşallah son hizmet yılımızda daha hızlı çalışırız. Buraya geldik. Oturacak bir tane sandalye yok. Böyle kalabalıkları görüyoruz. En son Hakan beyin seçimi aldıktan sorma çok sık bir araya geldik. Çalışma gruplarında sık bir araya geldik. Katılım noktasında sıkıntı yaşamadığımızı belirtmek istiyoruz. Zonguldak için herkes birşeyler yapmak istiyor. Kim görev yapıyorsa kimse kendisini dışarda hissetmesin. Hem yürütme kurulu üyeleriyle temas ederek fikirlerini görüşlerini ne Projesi varsa ben sizlerden rica ediyorum. Kent konseyinin önemini anlatmayacağım. Daha önce görev yapan 8 yıl Yesari beye teşekkür ediyorum. Emek veren herkese teşekkür ediyorum”

625f23ef-3485-4166-b400-80118709f1ec

Başkan Hakan Kutoğlu, yaptığı konuşmada yaptığı çalışmalardan bahsederken destek alamadıklarını, genel kurulları dolduramadığını ve bu konuda kendi hatasının da olduğunu söyleyen Kutoğlu, zincir marketlerinin önüne geçmeye yönelik çalışma yaptıklarını ancak esnafların kendilerine sahip çıkmadıklarını ve böyle bir dolu çalışma yaptıklarını ifade etti.

Hakan Kutoğlu; “Hoşgeldiniz. Bizler 2 sene önce sizler teveccühü ile göreve geldik. Onları samimiyetle yerine getirmeye gayret ettik. Çokça yol aldık. Bazen basında görüyoruz ortak akıl oluşması adına söylemler oluyor. Kent konseyi varken ortak akıl aramanın anlamı yok. Herkes burada temsil hakkı buluyor. Kentimiz adına kararlar vermemiz gerekiyor. Seçim zamanları buralar doluyor. Ondan sonra genel kurallara kimse gelmiyor. Genel Kurullara katılmazsak kent konseyi güçlü olmaz. Buraya olan dernekler her siyasi partiler buraya üye. Kendi siyasi görüşlerini bir kenara bırakıp uzlaşmak zorunda. Kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı olmak. Hedeflerimizi ortaya koyduk. Bunları yaparken, aynı fikirde olmadık. Ama kentimiz için kavgacı bir tutum içersinde olmadık. Kazanımlarımız oldu. Eski terminal santralimizi tescil ettirdik. Enerji müzesi oldu. Yukarda eski müesse müdürlüğü için çaba gösterdik. Demir yolunu envanterini almış durumda. 4 meclis kurduk. 15 çalışma grubu kurduk. 1 hedefimize ulaşamadık. Sivil toplum kuruluşlarından destek alamadık. Seçimden sonra genel kurullarımızı dolduramadık”

Halk Tv’de o maç konuşuldu! Halk Tv’de o maç konuşuldu!

Eski Başkan Kutoğlu ve Belediye Başkanı Alan'ın konuşmalarının ardından yeni Kent Konseyi Başkan adayları konuşma yapmak üzere kürsüye davet edildi. 

Kent Konseyi Başkanlığı'na 2 kişinin aday olduğu isimlerinin ise Buğra Ertem ve Mustafa Bilge olduğu öğrenildi.

Zonguldak Kent Konseyinin yeni Başkanı Mustafa Bilge oldu.

Mustafa Bilge, 116 oy ile Kent Konseyi Başkanı olurken Buğra Ertem ise 59 oy aldı.

Emre Sezer