Hava durumu Zonguldak Alaplı: Hava nasıl olacak? Hava durumu Zonguldak Alaplı: Hava nasıl olacak?

Merkeze bağlı Kaleoğlu Köyü'nde 31 Mart 2024 yerel seçimlerinde muhtar adayı olan Murat Tatoğlu, seçimde 4 adayla yarıştı ve 162 oy alarak kazandı. Seçim sonuçlarına göre ikinci aday 103 oy, üçüncü aday 76 oy ve dördüncü aday 10 oy aldı.

Sicil Sorunu Nedeniyle Mührü Kaybetti

Ancak, seçimden bir hafta sonra seçim kurulu, sicili olduğu gerekçesiyle Tatoğlu'nun mühürlerini aldı. Tatoğlu, "Ne cezam var diye araştırdım. 10 yıldan fazla bir süre önce aldığım ufak bir adli para cezam varmış. Bu cezayı ödediğime dair belgeyi sundum ve sicilimi sildirdim," dedi. Seçim kurulu, 2 Haziran'da tekrar aday olabileceğini belirtti.

Murat Tatoğlu Yeniden Seçildi

2 Haziran'da yapılan seçimde tek aday olarak yarışan Tatoğlu, 239 katılımdan 232 oy alarak yeniden muhtar seçildi. 7 oy geçersiz sayıldı. Tatoğlu, "Karaman, Çayköy ve Zonguldak arasında dolmuşçuluk yapıyorum. Bu tür cezalar kaçınılmaz oluyor, ancak cezaları ödemek zor oluyor. Vatandaşın idari veya adli para cezalarını vergi dairesine yatırdığında savcılık infaz bürosuna bildirilmemesi, sicilin silinmemesine neden oluyor. Bu yanlışlık, iki kez seçime girmeme sebep oldu. Hem vatandaşın işinden gücünden kalmasına hem de devlet memurlarının tatil günü yorulmasına neden oluyor," dedi.

Tatoğlu'ndan Teşekkür Mesajı

Yeni muhtar Murat Tatoğlu, Kaleoğlu Köyü sakinlerine teşekkür ederek, "Köyüme bana güvendikleri için teşekkür ederim," dedi.

Muhabir: Aybüke Ünal