TFF 2.Lig Beyaz Grup’ta kümede kalma mücadelesi veren temsilcimiz Zonguldak Kömürspor için tek çıkış yolu iç saha ve dış sahada galibiyet serisi yakalamak.

Sezon başından beri küme düşme hattından bir türlü kafasını kaldıramayan Zonguldak Kömürspor, Barış Şeref yönetiminde iç sahada kıpırdamalar olsa da deplasmanda oynanan müsabakalarda bekleneni veremedi.

Son olarak Altınordu deplasmanında alınan 3-0'lık mağlubiyetle birlikte ligde son 8 haftaya girilirken 6 puana kadar düşen fark, tekrardan 9’a çıktı. 

İLK YARIDA SİLİNEN 3 PUAN SEZON SONUNDA CAN YAKACAK
Öte yandan ligin ilk devresinde gerekli lisans ücretinin ödenmediği gerekçesiyle silinen 3 puan, bu kritik haftalarda kendini hatırlatmış durumda.  Eğer 3 puan silinmemiş olsaydı, bugün Zonguldak Kömürspor'un Altınordu ile Serik Belediyespor arasındaki puan farkı 9 değil de 6 puan olacaktı.

KÖMÜRSPOR'UN MUCİZELERE İHTİYACI VAR
En yakın rakipleri Kırklareli, Altınordu ve Serik Belediyespor'un puan kaybettiği haftalarda galip gelemeyen Kırmızı Lacivertliler'in artık mucizelere ihtiyacı var.

TFF 2.Lig Beyaz Grup'ta mücadele eden ve küme düşmek istemeyen takımların toplaması gereken puan ortalaması 38-45 olarak öngörülüyor.

Bu hesaplamalara göre Barış Şeref ve öğrencilerinin geride kalan 8 maçta mağlubiyet yüzü görmemesi, aynı zamanda rakiplerinin de kaybetmesi gerekiyor.

Zonguldak Kömürspor, büyük istanbul yürüyüşüne hazırlanıyor! Zonguldak Kömürspor, büyük istanbul yürüyüşüne hazırlanıyor!

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'UN DEPLASMAN FOBİSİ
Kırmızı Lacivertliler, deplasmanda oynadığı son 5 maçta Esenler Erokspor’a 6-2, Diyarbekirspor’a 5-0, Ankaraspor’a 1-0 ve son olarak Altınordu’ya 3-0 kaybederken, tek puanını Yeni Mersin İdman Yurdu ile 1-1 berabere kaldığı maçtan elde etti.

Öte yandan lig genelinde ise çıktığı 15 deplasman maçının 9’unu kaybetti, 3 kez berabere kaldı ve sadece 2 kez galip gelebildi.

Zonguldak Kömürspor, son deplasman galibiyetini Şenol Demir yönetiminde ligin 18.haftasında Kırşehir FK karşısında 2-1’lik skorla aldı.

KÜMEDEN KURTULMAK
Son 8 haftaya girilirken, en yakın rakipleriyle arasında 9 puan fark bulunan Kırmızı Lacivertliler'in 4 iç saha ve 4 deplasman maçı kaldı.

Zonguldak Kömürspor'un kalan 8 maçlık süreçte iç veya dış sahada kaybedebileceği tek bir puana dahil tahammülü kalmadı.

Elmas'ın, 9 puanlık farkı kapatıp, üstüne bir de rakiplerini geçmesi için en az 7-8 maçlık galibiyet serisine ihtiyacı var. 

HABER: Emre Sezer