İnağzı Çamlık mahallesi Mehmet Aslan sok. Sakinlerinden TTK Karadon Müessesesi emekli maden Başçavuşu Mehmet Yaman’ın annesi Atiye Yaman 90 yaşında İzmit’te hakkın rahmetine kavuştu.

Eşi TTK emeklisi Seyfettin Yaman’ın vefatından sonra çocuklarının yanına yerleşen ve büyük oğlu Mehmet Yaman’ın da Samsun Atakum’a taşınmasıyla yanında yaşamaya başlayan Atiye Yaman, İzmit’te emekli polis oğlu Sebahattin Yaman’ın bir süredir misafir olarak yanında kalırken aniden beyninde pıhtı atmasıyla İzmit’te hastaneye kaldırıldı ancak yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Cenazesi memleketi olan Samsun Salı pazarı ilçesi Tepealtı köyünde Pazartesi (önceki gün) rahmetli eşi Seyfettin Yaman’ın yanında toprağa verildi.

Buldanlı’da yangın! Ekipler sevk edildi Buldanlı’da yangın! Ekipler sevk edildi

Öte yandan, Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı ve İMZA Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Mustafa Emen uzun yıllardır yan yana komşusu olan Atiye Yaman’ın vefatına çok üzüldüğünü belirterek şunları söyledi.

“Bir annem kadar vefatına üzüldüm. Yıllar yılı yan yana komşuluk yaptığım çok değerli büyüğümüz Atiye Yaman'a cenabı-ı Allah'tan rahmet kederli ailesine çocukları Mehmet, Refaattin, Sebahattin, Kevser ve Aysel'e sabrı cemil niyaz ediyorum. Mekânı cennet olsun.”

Hastanedeki bu son fotoğrafa baktığımda sanki uykuda gibiydi. Kendisini en son Ekim ayında memleketten döndüğümde Çamlık mahallesinde boş durumda olan evine çocuklarıyla birlikte ziyarete geldiğinde gördüm. Beni bir evladı gibi bende onu anam kadar severdim.

Elini öptüm boynuma sarıldı bizlerden ayrıldığı için ağlamaya başlamıştı, konuştuk, dertleştik ve onu son görüşüm oldu. Rabbim mekanını cennet eylesin, hakkım varsa sonuna kadar helal olsun. Bir büyük çınarımızı daha kaybettik ne yapalım üzüldük ama hepimizin gideceği yere orasıdır. Tüm ailesine buradan bir kere daha başsağlığı ve sabır niyaz ediyorum.

Haber-Yorum: Mustafa Emen.