Ertuğrul, gazetecilerin zor şartlar altında mücadele verdiklerini belirterek, sansür yasaları, işsizlik ve baskılarla karşı karşıya kaldıklarını ifade etti.

Eylem Ertuğrul, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "2023 yılında da erişim engelleriyle haberler karartıldı. 27 gazeteci parmaklıklar ardına alındı. Gazeteciler 563 kez yargıç karşısına çıktı. RTÜK’ten kanallara 59 kez ceza yağdı. Sansür yasası olarak bilinen dezenformasyon yasası ile gazetecilik yapmak neredeyse imkansız hale gelmiştir. Sansür yasası, iktidarın gazetecileri, halkın doğru ve tarafsız haber alma hakkını engellemek için yeni sopasıdır."

Ayrıca, medyanın büyük bir kısmının iktidar kontrolünde olduğunu ve muhalif kanallara cezaların sıkça uygulandığını vurgulayan Ertuğrul, gazetecilere yönelik baskıların arttığına dikkat çekti. Ertuğrul, gazetecilerin çalışma ve örgütlenme özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılmasını talep etti.

Çaycuma siyasi arenasında flaş gelişme! Çaycuma siyasi arenasında flaş gelişme!

"Gazetecilerimiz, basınımız korku iklimine teslim olmamak için mücadele veriyorlar. Bizler de bu mücadelenin destekçileriyiz. Gazetecilerin çalışmasının ve örgütlenmesinin önündeki engellerin kaldırılmasını, gazetecilerimize yönelik baskıların son bulmasını talep ediyoruz." şeklinde konuşan Eylem Ertuğrul, basın özgürlüğünün sadece gazetecilerin değil, tüm toplumun özgürlüğünü etkileyen bir konu olduğunu vurguladı.

HABER MERKEZİ