Yapılan zamlarla birlikte vatandaşın yükü ağırlaştı ve hayat pahalılığıyla mücadele etmeye çalışan vatandaş vergilerin altında ezildi. Enflasyonun vergilere yansıması ve dahilinde bu vergi artışının zamlara dönüşmesi vatandaşın tepkisini çekti.

Meclisten geçen ÖTV ve MTV zamlarına evet oyu kullanan milletvekili adaylarından muhalif parti Cumhuriyet Halk Partisi'nden milletvekilinin olması dikkat çekti.  Partinin vekillerininde görevini icra etmediği ortaya çıktı.

Bartın CHP millevtekili Aysu Bankoğlu'nun MTV vergisinin meclise sunulduğu vakit mecliste olmayıp; fakat sonrasında Twitter'den yaptığı paylaşımla tepki çekti. Vatandaşın vekilinin vatandaşın geleceğinin belirlendiği anda mecliste olmayan Bankoğlu'na tepki gösterildi.

WhatsApp Image 2023-07-17 at 14.15.36

Meteoroloji uyardı! Çöl tozu ve sağanak yağış birçok ili vuracak! Meteoroloji uyardı! Çöl tozu ve sağanak yağış birçok ili vuracak!

Adıyaman CHP milletvekili Abdurrahman Tutdere'nin  "ek vergi" hususunda "evet" oyu vermesi bir hayli tepki çekti.

WhatsApp Image 2023-07-17 at 14.15.37

Vatandaşın vergiler altında ezilmesine evet oyu veren ve oylamada yer almayan milletvekillerinin vatandaşlar gibi Twitter'den bu duruma isyan etmesi vatandaşın tepkisini çekti.