Madencilik sektörünü desteklemek amacıyla projeler hazırlayan Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürü Vedat Yanık, bu yıl doğrudan arama projeleri için 1,2 milyar liralık bütçe ayrıldığını belirtti.

Sinop-Boyabat Metalik Maden ve Muş Kömür Aramaları

Yanık, projelerin hazırlık sürecinde potansiyel risklere karşı önlemler alındığını ifade ederek, özellikle Sinop-Boyabat Metalik Maden ve Muş Kömür Arama projelerini bu yıl tamamlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Jeokimya Araştırmaları Projesi ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Çalışmaları

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde yürütülen "Jeokimya Araştırmaları" projesini bu yıl sonlandırmayı planlayan MTA, uzman mühendisler tarafından toprak ve su örnekleri alarak çalışmalarını sürdürdü.

1,2 Milyar Lira Bütçe ile 12 Farklı Alt Proje

2024 Yılı Yatırım Programı kapsamında MTA'ya ayrılan bütçenin 1 milyar 245 milyon 980 bin lira olduğunu belirten Yanık, bu bütçeyle toplamda 12 farklı alt projeyi hayata geçireceklerini vurguladı.

TTK’dan madenciler için hayati önem taşıyan ihale! TTK’dan madenciler için hayati önem taşıyan ihale!

Kömür ve Radyoaktif Hammadde Araştırmalarına Özel Bütçe

Kömür aramaları için ayrılan bütçenin 261,4 milyon lira, radyoaktif hammadde aramaları için ayrılan bütçenin ise 63,8 milyon lira olduğunu ifade eden Yanık, bu çalışmaların enerji bağımsızlığı ve nükleer santral projeleri için önemli olduğunu belirtti.

Yanık, MTA'nın uzman ekipleri tarafından Türkiye genelinde yürütülen projelerle maden rezervlerini artırmayı ve enerji sektörüne katkı sağlamayı hedeflediklerini sözlerine ekledi.

HABER MERKEZİ

Zonguldak Haberleri