Basketbolseverlerin özellikle Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı'nda oynadığı zamanlardan tanıdığı "Professor" lakaplı Nemanja Bjelica basketbolu bıraktığını açıkladı. Cumartesi günü kararını Instagram hesabından yaptığı bir paylaşımla duyuran 35 yaşındaki Sırp oyuncu kariyerini tamamlarken , "20 yıl... Teşekkürler basketbol" diye yazdı.

NBA Kariyeri

Bjelica yedi sezon boyunca NBA'de oynadı. 2010 Draftında 35. sıradan seçilmişti. Minnesota Timberwolves ve Sacramento Kings, Miami Heat ve Golden State Warriors gibi ekiplerin formasını terleten Sırp basketbolcu 471 maça çıktı. 2022 Playoff'larında Warriors'ın son sezonunda şampiyonluğu kazanmasına yardımcı oldu.

Avrupa Kariyeri

Avrupa basketbolu için çok özel olan yetenekli basketbolcu kariyerini NBA'ye taşımadan önce de özellikle ülkemizin başarılı takımlarından Fenerbahce Ülker ile başarılı sezonlar geçirdi. Fenerbahçe formasıyla 2015'te sezonun MVP'si seçildi. Fenerbahçe o yıl Final Four'a kalırken, iki yıl sonra ilk EuroLeague şampiyonluğunu kazanırken Sırp basketbolcu bunun öncüsü oldu. NBA'in ardından Fenerbahçe Beko'yla yeniden bir araya gelen oyuncu, sakatlıklarından dolayı 2022-23 sezonunda yedi kez daha forma giydi ve daha sonra Laboral Kutxa takımına imza attı.

Milli Takım Kariyeri

Bakan Uraloğlu açıkladı! 19 Mayıs’ta trenler ücretsiz Bakan Uraloğlu açıkladı! 19 Mayıs’ta trenler ücretsiz

Sırbistan'ı uluslararası düzeyde oldukça başarılı temsil eden Bjelica, Sırbistan ile 2014 FIBA ​​Dünya Kupası'nda gümüş madalya, 2009 FIBA ​​EuroBasket'te ise bronz madalya kazandı.