(ÖZEL HABER)

Zonguldak’ın merkez ilçeye bağlı Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, ‘’4 katlı evimi kaçak yapmak zorunda kaldım, ne yapacaktık, sokakta mı kalacaktık’’ dedi.

Çınartepe Mahallesi Muhtarı Okan Girgin, Asma Mahallesi Muhtarı Gürbüz Kuğu ile Baştarla Mahallesi Muhtarı Mehmet Özçıkrıkçı’nın da yer aldığı makamı muhtarlık binasında gazeteci Orhan Akyüz’e dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

WhatsApp Image 2023-11-02 at 14.03.43

Minik fenomen dinleyicilerden tam not aldı! Minik fenomen dinleyicilerden tam not aldı!

‘’4 KATLI EVİMİ KAÇAK YAPMAK ZORUNDA KALDIM’’

Muhtar Girgin, harita üzerinden yaptığı değerlendirmelerinde, bağlı bulunduğu mahallede 2 bin 300, mahallelerden Asma’da 2 bin 250, Baştarla’da da 2 bin 500 civarında vatandaşın yaşamlarını idame ettirdiklerine işaret ederek, şöyle konuştu:
‘’Buraların kentsel dönüşüm projesi kapsamına alınması zaruri görülmektedir, çünkü çoğu yerler yeşil alan kapsamında. Kaçak binaların inşa edilmesi ıslah imar planları yapılmadığındandır, ben de zamanında 4 katlı evimi kaçak yapmak zorunda kaldım, ne yapacaktık, sokakta mı kalacaktık yani... 
Tabii ki daha sonra da Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan tarafından imar affı (imar barışı) çıkartılarak herşey yasallaştı, ülkemiz genelinde olduğu gibi bizde bundan faydalandık ve evimizi yerimizi hukuki konuma soktuk.’’

WhatsApp Image 2023-11-02 at 14.03.42

‘’19 MAHALLENİN YÜZDE 90’I KAÇAK YAPILAŞMA’’

Girgin, merkez ilçeye bağlı mahallelerden zamanında sadece Bahçelievler ile İncivez’de kişilere özel ıslah imar planları yapıldığını savunarak, ‘’Islah imar planı diğer 17 mahalleye yayılmadığından vatandaşlar faydalanamadıkları için muzdarip kaldılar. İlimizin önceki belediye başkanı Secaattin Gonca’ya ıslah imar planlarını başlattığı, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a da revizyon imar planlarını başlattıkları için teşekkür ediyorum’’ dedi.

YETKİLİLER NELER SÖYLEDİ?

Öte yandan yetkililerden alınan bilgiye göre, Zonguldak Belediye Başkanlığı yapan Secaattin Gonca’nın 2004-2009’daki döneminde, ıslah imar planları 2007’de belediye meclisinde onaylanarak yürürlüğe girdi.
İncivez mahallesinde bir etabın uygulama ihalesi yapılarak 18 kişiye imarlı tapuları düzenlenen törenle dağıtıldı, daha sonraki yıllarda devam edilmesi gereken çalışmaların ilk etabında yer alan İncivez ve Bahçelievler mahallesinin yanı sıra diğer etapların ise uygulama ihaleleri rafa kaldırıldı.
Yetkililer, revizyon imar planlarının yapılmasından dolayı Zonguldak’ın kurtuluşu ıslah imar planlarının uygulamadan kaldırılarak çöpe atıldığını iddia ettiler.

HABER-FOTOĞRAF: ORHAN AKYÜZ