Cumhuriyet Halk Partisi, Zonguldak Belediye Başkan adaylığı için 7 adayla birlikte yarın ön seçime giderken CHP’nin içi adeta cadı kazanına dönmüş durumda.

Bütün adaylara eşit mesafede olması beklenen Merkez İlçe Başkanı Osman Zaimoğlu’nun açık açık Harun Akın’ı desteklediği ve bunun neticesinde de Harun Akın ile birtakım anlaşmalar yaptığı iddia ediliyor.

Osman Zaimoğlu ne kadar ben 7 adaya eşit mesafedeyim dese de Zonguldak Belediye Başkan aday adayı Tahsin Erdem ile bu konuda bir tartışma yaşadıkları tüm partilerin dilinde.

Hatta öyle bir durum var ki daha düne kadar Harun Akın hakkında yazmadığını bırakmayan birtakım kişiler bile bugün Tahsin Erdem’e karşı Harun Akın’ı destekliyor.

Hani derler ya; “Bayram değil, seyran değil eniştem beni niye öptü!” diye.

Şimdi soralım bu kişiler bugün Harun Akın’ı neden öpe öpe bitiremiyorlar.

Bugün birtakım kişilere bakıyoruz daha düne kadar Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alanı’ı öpe öpe bitiremiyorlardı, bugün Selim Alan’ın kaybedeceğini anlamış olacaklar ki ellerinde kalan tek aday olarak Harun Akın’a sarıldılar.

Harun Akın’ı ile eskiden bu yana abi kardeş dostluğumuz var fakat yarın ki seçimden Harun Akın eğer çıkamazsa bunun tek sebebi Harun Akın’ın gölgesi altına girmiş bazı kimselerin şuursuzca Tahsin Erdem’e saldırı yapmalarından dolayı olacaktır.

Tahsin Erdem’e karşı yazılar yazanlara bir bakar mısınız?

Kimisiniz şantajdan davası var, kimisinin ahlaksız yazılardan!

Dün Ömer Selim Alan’ı ailesi üzerinden yazdıkları yazılarla dizayn etmeye kalkan bu kesim bugün tek umutları Harun Akın olmuş!

Tahsin Erdem’i dürüst olarak bilirdik ama bu şuursuzca yazılar bize bir kez daha gösterdi ki Tahsin Erdem dürüst olmasının yanında bir de dik duruşuyla da bu saatten sonra gönüllere girecek.

Tahsin Erdem belki yarın ön seçimden çıkamayabilir ama şimdiden ahlaksızlıklara karşı savaşanların gönlüne girdi bile.

Makamlar gelip geçici önemli olan gönüllerde nasıl hatırlandığınızdır.

Harun abiye bir durumu daha izah etmek isterim.

Bu kesim dün Ömer Selim Alan’ın gemisindeydi, baktılar ki gemi batıyor senin gemine bindiler. Yarın senin gemin batmaya görsün hemen başka gemiye geçeceklerdir.

Çünkü batan gemiyi önce kimlerin terk ettiğini herkes biliyor!

Dilerim yarın güzel demokrasi şöleninde bir ön seçim olur.

Hak eden kazansın!