Sadece Zonguldak’ta değil, Karadeniz’in tüm bölgelerinde fırtınadan oluşan dev dalgalar limanların dahi güvenli halde olmadığını gösteriyor. Limanların üzerinden aşarak liman içerisindeki tekneleri batıran maddi zararlara yol açan bu afetlere karşı ne kadar önlem alınırsa alınsın Karadeniz’in çılgın dalgaları engel tanımıyor.

Üniversite yanıyor! Fenerbahçeli taraftarlar sokağa döküldü Üniversite yanıyor! Fenerbahçeli taraftarlar sokağa döküldü

Özellikle KARAYEL adı verilen bu doğa afetlerinin artması sebebiyle uzmanlar doğanın dengelerinin değiştiğini belirterek bunun adına da “Doğa intikamını alıyor” şeklinde yorumlar yapıyor. Sahillerin doldurulması denizin doğasının bozulmasının en büyük etken rol oynadığı da ifade edilerek bu tür uygulamaları yaparken çok daha büyük önlemler alınmasının şart olduğunun altını çiziyorlar.

Zonguldak limanının da giriş ağzının KARAYEL fırtınasına müsait olmadığı ve liman içinde yapılan sahil yolunun denize neredeyse sıfır durumda yapılmasının son derece yanlış olduğu da belirtilerek alt kısımlardaki yaya yolunun tahta yerine sağlam betonlarla kaplanmasının daha uygun ve dayanıklı olacağı ve TOKİ’nin böyle bir projeyi yaparken hesap hatası yaptığı da uzmanlarca belirtiliyor.

Fotoğrafı konuşturduğumuzda, yapıldığında herkesi memnun eden ancak fırtınaya dayanamayan büyük zarar gören sahil yolundaki bu tahribat temizlendi ve yıkılan tahtalar da onarılıyor. Ya bir daha aynı facia yaşanırsa diye de endişe ediliyor. Haber-Foto-Yorum: Mustafa Emen.