13 ayrı ilden televizyon kuruluşları toplantıda bir araya geldi

BARÜ, dünyada ilk 400'e girdi! BARÜ, dünyada ilk 400'e girdi!

RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin’in ev sahipliğinde İkinci Yerel ve Bölgesel Yayıncılar Buluşması Sakarya’da düzenlenen programla yapıldı.

Sakarya ili çevresindeki Bartın, Bilecik, Bolu, Bursa, Çankırı, Düzce, Eskişehir, Karabük, Kocaeli, Kütahya, Yalova ve Zonguldak illerindeki medya kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya geldiği toplantı Serdivan Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Rıdvan Duran, AK Parti Sakarya Milletvekili Çiğdem Erdoğan Atabek, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Adapazarı Belediye Başkanı Mutlu Işıksu, Serdivan Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin ve çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.

Toplantı’ya Zonguldak’tan ise Radyo Kulüp Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Çalık ve General Fm Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Çağlar katılım sağladı.

Programda konuşan RTÜK Başkanı Şahin, “RTÜK yerel yayıncılarımızla birlikte her daim el ele kol kola olmuştur. Sürekli yayıncılarımızın dertlerine derman sıkıntılarına çözüm olmak için bu takım programlar düzenliyoruz. RTÜK anayasal bir kurumdur. Her partiden üyeler bulunduran bir kurumdur. Hukuk bazen boşlukları tam doldurmayabiliyor.

Yani bir telefon bir tripotla yayın yapmanın bir yaptırımı şu anda olmayabilir. Ancak bu tarz programlarda bu konuları tartışarak sonuca ulaşabiliriz. Yerelde yayın yapan yayıncılara gerekli destek yapılamamakta ve bu konuda bir kanun değişikliğine ihtiyacımız var. Onu da yeni meclis döneminde çözüleceğine inanıyorum inşallah. Bu toplantılar halledilemeyen sorunları halletmek için var. Bu toplantıların bir amacı da kamu kurumlarıyla yayıncılarımız bir ortamda çok fazla denk gelememekte ve toplantılarımız sayesinde bir araya gelerek çalışmalar yürütebiliyor” dedi.