Zonguldak Merkez nüfusunun 100 binin altına düşmesiyle merkez belediye meclis üyesi sayısı 31'den 25'e inerken İller Bankasından her ay gelen ödenek de düştü. 

Zonguldak Belediye Başkanının maaşının da düşmesinin yanı sıra Sağlık Müdürlüğü, Sosyal Hizmetler Müdürlüğü gibi bir çok resmi kurumlardaki kadroda da azalma olacağı belirtildi. Büyükşehir, "Bütünşehir" hayali kuran Zonguldak, bu gelişmelerle "Şehirden indik köye" yorumları yapıldı. 

BELEDİYE MECLİS ÜYESİ SAYISINDA AZALMA OLDU

2022 yılında 101 bin 749 olan Zonguldak merkez nüfusu, 2023 yılı itibariyle 99 bin 712'ye düştü.

Nüfusun 100 binin altına düşmesiyle birlikte merkez belediye meclis üyesi sayısı da 31’den 25’e düştü. 

31 Mart 2024 Yerel seçimlerinde yıllardır 28 +3 olmak üzere 31 Belediye Meclis üyesi seçilen Zonguldak Belediyesinde 22 + 3 olmak üzere 25 Belediye Meclis üyesi seçilecek. 

İLLER BANKASINDAHN GELEN ÖDENEK DÜŞTÜ!

Nüfusun 100 binin altına inmesiyle Zonguldak Belediyesine her ay gelen 80 milyon liralık ödeneklerde azalma oldu.

Kent merkezinde yoğun sis! Kent merkezinde yoğun sis!

Her ay yapılan 80 milyon liralık ödenek, 60 milyon liraya kadar düşerken Zonguldak Belediye Başkanının maaşı ise 117 bin liradan 88 bin liraya düştüğü öğrenildi. 

Bu bağlamda il genelinde bir çok kaynağın yeni nüfusa göre azalacağı ve belediyenin imkanlarının daralacağı vurgulandı.

RESMİ KURUMLARA YAPILACAK İŞÇİ ALIMLARINDA AZALMALAR OLACAK

Belediye sınırları içerisindeki merkez nüfusunun 100 binin altına inmesi sadece Zonguldak merkez belediyesini değil, il genelini büyük ölçüde etkileyecek bir durum. Sosyal Hizmetler, Sağlık Müdürlüğü, İş Kur İl Müdürlüğü gibi resmi kurumların da kadrosu azalacak. Büyükşehir ve Bütünşehir hayali kuran Zonguldak, nüfusunun 100 binin altına inmesiyle "Kasaba şehri" olurken "Zonguldak ligden düştü" yorumları yapılır oldu. 

İbrahim Yıldız

Zonguldak Haberleri