Gazeteci Orhan Akyüz’ün haberine göre, TTK Karadon Müessesesi Gelik İşletme Müdürlüğü 1. Ocak eksi 260-360 kodunda kömür üretimi sırasında dün (4 Haziran 2024) meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 2019’da iş başı yaptığı 2 çocuk babası olduğu bildirilen Tevfik Soy (33), bugün memleketi Bartın’ın şehir merkezindeki İmam Hatip Camisi’nde öğlen namazına müteakip kılınan cenaze namazının ardından Ağdacı köyündeki aile mezarlığunda gözyaşları arasında toprağa verildi.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 14.29.12

Gözü yaşlı aileye taziye

Meteoroloji alarm verdi! Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'ya kritik uyarı! Meteoroloji alarm verdi! Zonguldak, Düzce, Bartın ve Kastamonu'ya kritik uyarı!

Bu arada cenazeye katılanlar, şehit madencinin gözü yaşlı ailesine taziyelerini bildirdiler.

Cenaze törenine katılanlar

Şehidin ailesi ve yakınlarının yanı sıra Bartın Valisi Nurtaç Arslan, Zonguldak Valisi Osman Hacıbektaşoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Abdullah Tancan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Muammer Avcı, AK Parti Bartın Milletvekili Yusuf Ziya Aldatmaz, Zonguldak İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdürü Muharrem Kiraz ve yardımcıları ile kurumun bazı müdürleri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkan Vekili İsa Mutlu ve yönetim kurulu üyeleri ile şube başkanlarının yanı sıra yönetimi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Ereğli Kömür Havzası Amelebirliği Biriktirme ve Yardımlaşma Sandığı (Amelebirliği) Başkanı Veli Köktürk, bazı belediye başkanları, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Whatsapp Image 2024 06 05 At 14.29.12 (1)

Yaralı madenci hastanede tedavi altında

Öte yandan göçükten yaralı kurtarılan maden işçisi Hakan Kara’nın, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde tedavisinin sürdürülüyor.

HABER: ORHAN AKYÜZ

Editör: Emre Sürücü